Ga Terug  
     


Installatie, Upgrade en Backup (2.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 2.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 29 juni 2012, 09:21   #1
castart
 
Geregistreerd op: 18 maart 2009
Locatie: Wateringen(Westland)
Berichten: 37
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 2
Standaard Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

In een van mijn Joomla 2.5.4 installaties ontbreekt de "Joomla update" button in het control panel en bovendien ontbreekt het menu-item "Joomla update" in het componenten menu.

Hoe kan ik dit herstellen?
castart is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 juni 2012, 14:35   #2
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.481
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 397
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Die button wordt door een plugin gemaakt. Bij extensie->Pluginbeheer fiter type op quickicon. Beide plugins zouden aktief moeten zijn.
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken sovainfo voor dit nuttige bericht:
castart ( 2 juli 2012)
Oud 29 juni 2012, 16:13   #3
Twix
 
Twix's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 december 2011
Locatie: Twente
Berichten: 166
Bedankjes gegeven: 1
Bedankjes ontvangen: 31
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Waarschijnlijk mis gegaan met een update. In je extensions database tabel zal hij waarschijnlijk missen. Je kunt bij Extensiebeheer je database repareren. Als dat niet helpt handmatig die rij erin plaatsen. Het voorbeeld heb je van je andere installatie, verander alleen het ID naar eentje die niet in gebruik is. (Eerst back-up maken!)

Twentronix - www.twentronix.com
Joomla! extensies developer (KvK 08219942).

Ontwikkelaar van Cookie Confirm: gebruiksvriendelijke Joomla! extensie voor de cookiewetgeving.
Twix is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Twix voor dit nuttige bericht:
castart ( 2 juli 2012)
Oud 29 juni 2012, 17:12   #4
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.481
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 397
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Het ontdekken bij extensiebeheer zou kunnen helpen. Het toevoegen van het menu zit niet in de sql scripts, dus fix van database heeft geen zin. Handmatig toevoegen kan: http://docs.joomla.org/Joomla_Update...rom_Admin_Menu

Repareren van menu kan ook soms :
Code:
UPDATE #_menu SET component_id  = (SELECT extension_id from #_extentions WHERE name = "com_joomlaupdate" ) WHERE title = "com_joomlaupdate"
En voor deze minimale handelingen is een backup maken onzin!

Laatst aangepast door sovainfo : 29 juni 2012 om 18:01. Reden: typo
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken sovainfo voor dit nuttige bericht:
castart ( 2 juli 2012)
Oud 29 juni 2012, 23:20   #5
Twix
 
Twix's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 december 2011
Locatie: Twente
Berichten: 166
Bedankjes gegeven: 1
Bedankjes ontvangen: 31
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Citaat:
En voor deze minimale handelingen is een backup maken onzin!
Niet iedereen kan even goed met de database overweg, er kan eventueel wat mis gaan en niet iedereen heeft recente back-ups...

Twentronix - www.twentronix.com
Joomla! extensies developer (KvK 08219942).

Ontwikkelaar van Cookie Confirm: gebruiksvriendelijke Joomla! extensie voor de cookiewetgeving.
Twix is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Twix voor dit nuttige bericht:
castart ( 2 juli 2012)
Oud 30 juni 2012, 06:48   #6
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.481
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 397
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Daarom geef ik dit ook aan. Het betreft een INSERT bij het handmatig toevoegen en een UPDATE indien de rij al bestaat.

Alleen de INSERT kan fout gaan omdat er een id van 22 wordt meegegeven. En die gaat fout als 22 er al is. Dan zou je de kolom id en de waarde 22 weg moeten laten om de rij alsnog toe te voegen. Of zelf de waarde bepalen (max(id) +1).

Nogmaals deze handelingen verlangen geen backup. Althans niet om deze terug te plaatsen als er iets is fout gegaan. Dit staat volkomen los van het maken van een backup voordat je aan een update begint en als je daar mee klaar bent. Dus als je probleem is opgelost dan wel een backup maken van deze werkende situatie.
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken sovainfo voor dit nuttige bericht:
castart ( 2 juli 2012)
Oud 2 juli 2012, 10:16   #7
castart
 
Geregistreerd op: 18 maart 2009
Locatie: Wateringen(Westland)
Berichten: 37
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 2
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Ik heb

INSERT INTO `jos__menu` (`id`, `menutype`, `title`, `alias`, `note`, `path`, `link`, `type`, `published`,
`parent_id`, `level`, `component_id`, `ordering`, `checked_out`, `checked_out_time`, `browserNav`,
`access`, `img`, `template_style_id`, `params`, `lft`, `rgt`, `home`, `language`, `client_id`)
VALUES (545, 'menu', 'com_joomlaupdate', 'Joomla! Update', '', 'Joomla! Update',
'index.php?option=com_joomlaupdate', 'component', 0, 1, 1, 28, 0, 0,
'0000-00-00 00:00:00', 0, 0, 'class:joomlaupdate', 0, '', 41, 42, 0, '*', 1);

uitgevoerd.

Het record is toegevoegd aan de table jos_menu.
Toch verschijnt het "Joomla update" menu -item nog niet in het admin componenten menu. Ook niet op het control panel.
Het quickicon type is ook niet te vinden.

Moet er nog ergens iets hersteld worden?


Overige opmerkingen:

1. Altijd backup maken! Jij kan iets fout doen maar ook het systeem , blijkt wel uit het probleem wat ik nu heb.Een minimale handeling kan de site platleggen.

2. Op de site http://docs.joomla.org/Joomla_Update...rom_Admin_Menu op de pagina "Joomla Update Missing in from Admin Menu" is de update niet helemaal juist
from #_extentions WHERE moet zijn from #_extensions WHERE
castart is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken castart voor dit nuttige bericht:
sovainfo ( 2 juli 2012)
Oud 2 juli 2012, 14:28   #8
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.481
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 397
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Het enige dat ik nog kan bedenken is dat de lft en rgt niet goed zijn. Bij mij staan die op 43 en 44, maar dan wel zelf het id 22.
Kun je het wel met option-com_joomlaupdate aanroepen?

Het quickicon wordt door een plugin gerealiseerd. Heb je die wel, is deze aktief?

Bedankt voor het tikfoutje in ententions. Is inmiddels ook aangepast.
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken sovainfo voor dit nuttige bericht:
castart ( 3 juli 2012)
Oud 2 juli 2012, 17:24   #9
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.481
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 397
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Bij een schone J256 installatie ziet het menu er zo uit:
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg backend menu.jpg‎ (32,6 KB, 11x gelezen)
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken sovainfo voor dit nuttige bericht:
castart ( 3 juli 2012)
Oud 3 juli 2012, 14:25   #10
castart
 
Geregistreerd op: 18 maart 2009
Locatie: Wateringen(Westland)
Berichten: 37
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 2
Standaard Re: Joomla update button ontbreekt in 2.5.4

Als ik option=com_joomlaupdate gebruik krijg ik wel het joomla update scherm te zien, maar met foutmelding.
Zie bijlage.

---------- Bericht toegevoegd op 3 juli 2012 om 15:25 ---------- Vorige bericht was op 3 juli 2012 om 15:19 ----------

1. Id 22 wordt al bezet door com_content.
2. Quickicon plugin ontbreekt
castart is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
2.5.4, button, update, upgrade

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 05:51.