Ga Terug  
     


Installatie, Upgrade en Backup (2.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 2.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 9 juli 2012, 10:49   #1
Tralala
 
Tralala's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 mei 2009
Locatie: Leiden
Berichten: 370
Bedankjes gegeven: 35
Bedankjes ontvangen: 10
Standaard Hoe een link maken van titel module?

Wat is de handigste manier om van de titel van een module een link te maken?

Ik weet dat het met K2 kan. Maar het gaat hier om een heel bescheiden site, waarvoor K2 nogal overkill zou zijn.
En ik kan natuurlijk de titel niet tonen, en een aanklikbare kop in het artikel zelf zetten.

Maar de titel zelf als link gebruiken - is daar niet een handigheidje voor?
Tralala is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juli 2012, 16:28   #2
goslingcools
 
goslingcools's Avatar
 
Geregistreerd op: 22 december 2008
Locatie: Den Haag
Leeftijd: 43
Berichten: 187
Bedankjes gegeven: 5
Bedankjes ontvangen: 42
Standaard Re: Hoe een link maken van titel module?

Zie: http://docs.joomla.org/Applying_custom_module_chrome

Of deze:

http://itc.webmaasters.com/use-modul...5-simple-hack/

Of met een override van de module output...


Success

COBIZ webdevelopment | www.cobiz.nl
goslingcools is offline Stuur een bericht via Skype™ naar goslingcools   Met citaat antwoorden
Oud 9 juli 2012, 22:12   #3
Lianne
Subsites & Structuur
 
Lianne's Avatar
 
Geregistreerd op: 23 augustus 2010
Locatie: Arnhem
Leeftijd: 51
Berichten: 893
Bedankjes gegeven: 31
Bedankjes ontvangen: 215
Standaard Re: Hoe een link maken van titel module?

Hoi,

Als de oplossingen van gosling te heftig voor je zijn: titel verbergen en een aangepast html-module met alleen de titel als link erin, en boven het menu plaatsen. Evt. via een module-suffix de titel iets css-en, want hij zal wel met een te grote afstand tot de menu-items staan.

groet,
Lianne

Met de Firefox-addon Firebug kun je gemakkelijk achterhalen hoe je het uiterlijk van je website verandert. Nieuwsgierig? Volg dan eerst even deze instructie over Firebug die elders op deze site is gepubliceerd.

Mooi & Functioneel | Webdesign & Media, voor betaalbare websites die ogen en werken
Lianne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juli 2012, 12:59   #4
Tralala
 
Tralala's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 mei 2009
Locatie: Leiden
Berichten: 370
Bedankjes gegeven: 35
Bedankjes ontvangen: 10
Standaard Re: Hoe een link maken van titel module?

Bedankt voor de tips tot zover.

De eerste tip van @goslingcoos is me inderdaad te heftig. Bovendien lijkt die alleen te kunnen zorgen voor een kleurtje in de titel (en dat kan natuurlijk heel simpel via cssal).

De tweede tip, van webmaasters, is te doen. Helaas krijg ik die niet werkend. Ik begrijp niet goed waar ik uiteindelijk een jdoc-statement moet toevoegen.
De bedenker van deze hack pleit ervoor om dit op te nemen in Joomla 3.0. Kan ik van harte ondersteunen!

@Lianne wil het wel heel ingewikkeld maken.
Nu zet ik maar gewoon de gewenste titel in de custom-html module zelf, en schakel de titel van die module uit. Even schoonvegen met css en klaar.

Mooi vind ik dit nog steeds niet, maar het werkt wel.
Tralala is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juli 2012, 17:55   #5
kakina
 
kakina's Avatar
 
Geregistreerd op: 14 juni 2009
Leeftijd: 55
Berichten: 139
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 20
Standaard Re: Hoe een link maken van titel module?

Citaat:
Origineel geplaatst door Tralala Bekijk Bericht

Nu zet ik maar gewoon de gewenste titel in de custom-html module zelf, en schakel de titel van die module uit. Even schoonvegen met css en klaar.

Mooi vind ik dit nog steeds niet, maar het werkt wel.
Dat was toch de oplossing van Lianne ... ?
kakina is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juli 2012, 18:08   #6
Tralala
 
Tralala's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 mei 2009
Locatie: Leiden
Berichten: 370
Bedankjes gegeven: 35
Bedankjes ontvangen: 10
Standaard Re: Hoe een link maken van titel module?

Nou, Lianne had het over een aparte custom module (en ze dacht dat ik dit boven een menu wilde plaatsen, maar het ging mij om een module in de footer).

Ik deed het nu zoals ik in mijn eerste post al opperde als tweede optie - dus de titel uitschakelen en in diezelfde module een 'kop' plaatsen.
Een meevaller was dat ik niks aan padding of margin hoefde te veranderen, maar dat is niet meer dan een prettige bijzaak.
Tralala is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
aanklikbaar, link, module, titel

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 23:27.