Ga Terug  
     


Installatie, Upgrade en Backup (2.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 2.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 15 juli 2012, 10:03   #1
SSDesign
 
Geregistreerd op: 14 juli 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 0
Question Fout van subdomein naar domein

Hallo Joomlagebruikers,

Ik zit met een probleempje. Gister wilde ik graag mijn site (gebouwd met Joomla op www.domein.nl/joomla) overzetten op mijn domein zelf (www.domein.nl). Ik heb hierbij ervoor gezorgd dat de hoofdmap leeg was en vervolgens heb ik alle bestanden uit de joomla submap gekopieerd naar de hoofdpagina. Tevens heb ik het bestand configuration.php aangepast.

Toch doet mijn website het niet. Ik krijg een wit scherm. En dat vind ik gek, want ik heb al vaker een joomla (1.5) website zo overgezet. Wat kan er mis zijn gegaan?

Alvast bedankt!

Susan

Ps het gaat om het domein www.silentshiver.nl/joomla dat omgezet wordt in www.silentshiver.nl
SSDesign is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juli 2012, 18:59   #2
PaulG
 
PaulG's Avatar
 
Geregistreerd op: 15 december 2011
Locatie: Gelderland
Leeftijd: 55
Berichten: 55
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 10
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

Hoi Susan,

Zo te lezen heb je de juiste stappen doorlopen. Weet je zeker dat je de bestanden naar de goede map hebt gekopieerd, dus één niveau hoger? Meestal is dit de map met de naam httpdocs o.i.d. Controleer dat voor alle zekerheid ook even met Filezilla.

Groet, Paul
PaulG is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken PaulG voor dit nuttige bericht:
SSDesign (15 juli 2012)
Oud 15 juli 2012, 19:37   #3
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.509
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 407
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

- Hoe zit het met de .htaccess?
- Wat heb je aangepast in configuration.php
- Kun je wel in de backend?
- Op welke waarde staat error_reporting? Probeer eens "maximum"! En krijg je dan meldingen te zien?
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken sovainfo voor dit nuttige bericht:
SSDesign (15 juli 2012)
Oud 15 juli 2012, 22:45   #4
SSDesign
 
Geregistreerd op: 14 juli 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

Ik heb inderdaad alles één niveau hoger gezet (httpdocs inderdaad).

Aan .htaccess heb ik niks gedaan. Waar kan ik dat bestand vinden en wat moet ik ermee doen?

Ik heb bij configuration.php de parameters: '$log_path' en '$tmp_path' aangepast.

Ik kan ook niet in de backend nee... Helaas. Ook dan krijg ik een wit scherm zonder iets te zien.

Misschien een beetje dom, maar waar kan ik error_reporting vinden/aanpassen? Is dat bij de backend? Want daar kan ik dus ook niet op...

Alvast bedankt! Ik dacht dat ik Joomla wel enigszins begreep, maar het blijkt dat ik nog genoeg kan leren
SSDesign is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juli 2012, 23:11   #5
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.509
Bedankjes gegeven: 83
Bedankjes ontvangen: 407
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

Error_reporting kun je ook in configuration.php vinden.
.htaccess is een verborgen bestand. En je moet de inhoud ervan bekijken en eventueel hier plaatsen om te achterhalen wat het doet.

Zou eerst de error_reporting proberen omdat dat hopelijk een foutmelding geeft waar we iets mee kunnen.
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juli 2012, 00:03   #6
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 51
Berichten: 4.561
Bedankjes gegeven: 465
Bedankjes ontvangen: 1.535
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

In veel gevallen waarbij ik een wit scherm heb gezien tijdens verhuizingen waren er een aantal bestanden niet meegekomen.
Controleer ook gewoon eens of alle bestanden wel goed overgekomen zijn.

Met welke editor heb je je configuration.php aangepast?

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
Oud 16 juli 2012, 12:38   #7
SSDesign
 
Geregistreerd op: 14 juli 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

Als eerste heb ik even alles weer teruggezet in de oude map 'Joomla'. Ook even configuration.php aangepast met behulp van Dreamweaver en nu doet de website het gewoon weer (www.silentshiver.nl/joomla). Zodra ik dan weer alles naar het hoofddomein kopieer, stopt de boel er weer mee helaas.

Ook eens geprobeerd om error_reporting op maximum te zetten, maar ook dan gaat het mis helaas (ik krijg dan dezelfde witte pagina).

Verder zie ik nergens een .htaccess staan (in mijn FTP). Dus ik heb geen idee hoe ik het kan bekijken/hier neer kan zetten...
SSDesign is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juli 2012, 13:11   #8
tigi
Subsites & Structuur
 
tigi's Avatar
 
Geregistreerd op: 26 september 2008
Berichten: 1.400
Bedankjes gegeven: 177
Bedankjes ontvangen: 325
Standaard Re: Fout van subdomein naar domein

ik weet niet wat je gebruikt voor ftp maar als het bijvoorbeeld filezilla is dan kun je onder "Server" ervoor kiezen om het tonen van verborgen bestanden te forceren. Op die manier kun je zien of in de joomla directory een .htaccess staat en ook of je dat wel of niet hebt meegekopieerd.

Marie-Anne Melis
Websites | Webapplicaties | Templates
http://www.emma-design.nl
KVK: 27280377
tigi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juli 2012, 18:24   #9
SSDesign
 
Geregistreerd op: 14 juli 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 0
Cool Re: Fout van subdomein naar domein

Ik denk dat daar de fout zat. Want tadaa, hij doet het:

www.silentshiver.nl

Ontzettend bedankt voor alle hulp. Ik zat echt een beetje in de put zaterdag, wat baalde ik ontzettend van het feit dat het niet gelukt was!
SSDesign is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
configuration.php, domein, subdomein

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 05:05.