Ga Terug  
     


Notities

Templates (1.5) Het forum voor Joomla! Templates

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 27 oktober 2009, 18:04   #1
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 54
Berichten: 4.650
Bedankjes gegeven: 470
Bedankjes ontvangen: 1.579
Lightbulb Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Om gemakkelijk je template aan te kunnen passen is de tool Firebug (te installeren in Firefox) erg handig.
In dit artikel kun je een videotutorial met Nederlandse ondertiteling bekijken ter ondersteuning:
http://www.joomlacommunity.eu/nieuws...omla-site.html

Direkte url naar de video's:

deel 1:
http://community.joomla.org/videos/f...art1_dutch.swf

deel 2:
http://community.joomla.org/videos/f...art2_dutch.swf

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Marijke voor dit nuttige bericht:
RobbieD (28 oktober 2009)
Oud 3 maart 2010, 10:20   #2
kassie
 
Geregistreerd op: 28 februari 2010
Locatie: Hengelo
Berichten: 20
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Citaat:
Origineel geplaatst door Marijke Bekijk Bericht
Om gemakkelijk je template aan te kunnen passen is de tool Firebug (te installeren in Firefox) erg handig.
In dit artikel kun je een videotutorial met Nederlandse ondertiteling bekijken ter ondersteuning:
http://www.joomlacommunity.eu/nieuws...omla-site.html

Direkte url naar de video's:

deel 1:
http://community.joomla.org/videos/f...art1_dutch.swf

deel 2:
http://community.joomla.org/videos/f...art2_dutch.swf
Goedemorgen, ik ben bezig om een website met joomla te bouwen als niet kenner. Het gaat me niet makkelijk af maar probeer alle info in me op te nemen, Nu heb ik de video van firebug bekeken en geďnstalleerd. Maar als ik probeer een bepaalde tekst of logo weg te halen en ik refresh de pagina komt het het oude logo weer terug, wat moet ik doen om het goed te krijgen?

met vriendelijke groet

Gert
Hengelo
kassie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 maart 2010, 10:23   #3
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Hallo Gert,
Firebug is handig om te zien waar iets veranderd moet worden en het resultaat van die verandering te zien. Alle wijzigingen worden echter in de browser gemaakt en niet in het echt. In de backend kun je bij templates de echte wijzigingen aanbrengen.

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 maart 2010, 10:25   #4
markmensink
 
Geregistreerd op: 7 mei 2009
Leeftijd: 26
Berichten: 400
Bedankjes gegeven: 72
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Hallo Gert,

Firebug is een programma om de broncode te bekijken, je kunt met firebug alleen kijken hoe je iets zou willen doen, en hoe het te realiseren is op de site.

Maar je past alleen eenmalig de pagina aan, dat betekent idd dat als je de pagina refresht, hij weer is zoals hij was...

Om de wijzigingen permanent door te voeren, moet je de code in de werkelijke bestanden op de server aanpassen.

Dan blijft het wel permanent...

Succes,
Groeten,
Mark

---------- Bericht toegevoegd op 3 maart 2010 om 10:25 ---------- Vorige bericht was op 3 maart 2010 om 10:24 ----------

Edit, MartijnM was me net voor !
markmensink is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 maart 2011, 13:43   #5
ROHsoft
 
Geregistreerd op: 1 maart 2011
Leeftijd: 42
Berichten: 13
Bedankjes gegeven: 6
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Dit ziet er heel handig uit, goeie tip!!!!

ROHsoft - Webcreations
http://rohsoft.nl
email Rico Drost
ROHsoft is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juli 2011, 13:05   #6
majrim
 
majrim's Avatar
 
Geregistreerd op: 30 september 2008
Locatie: NB
Berichten: 112
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 4
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Heel fijn deze video's, het verheldert al erg veel, maar.... Firefox ziet er bij mij anders uit en het startscherm van Firebug is ook anders. Ik kan bijv. Inspect niet vinden..

Het plaatje toont wat ik zie als ik Firefox open en de Webdeveloperwerkbalk "aan"zet

Welk commando moet ik kiezen om het scherm te krijgen zoals in de video?
(onderaan links de html, rechts de css.)

Hulp wordt heel erg gewaardeerd!

groeten, Mirjam
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg firebug.jpg‎ (20,8 KB, 14x gelezen)
majrim is offline Stuur een bericht via MSN naar majrim   Met citaat antwoorden
Oud 15 juli 2011, 13:22   #7
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Ik zie beneden bij mij een klein grijs beestje(?), zoals op bijgaande plaatje.
Als je daar op drukt gebeurt het, als het goed is.

Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg firebug.jpg‎ (2,1 KB, 9x gelezen)

Laatst aangepast door MartijnM : 15 juli 2011 om 13:24.

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juli 2011, 14:24   #8
Toet-web
Forum Beheer
 
Toet-web's Avatar
 
Geregistreerd op: 11 februari 2010
Locatie: Almere
Berichten: 563
Bedankjes gegeven: 94
Bedankjes ontvangen: 132
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

"Webdeveloper werkbalk" is niet hetzelfde als Firebug. Dat is weer een aparte tool. Ook handig soms maar weer voor andere dingen.
Firebug moet je hebben om CSS makkelijk te "inspecteren", te herkennen aan een "bug" onderin je scherm. Behalve daar is het ook te laden met "F12".
Als het er niet is of niet werkt, dan eerst installeren via de add ons.

Martijn Boomsma
Joomla specialist @ Perfect Web Team - perfectwebteam.nl
Toet-web is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Toet-web   Met citaat antwoorden
Oud 15 juli 2011, 20:35   #9
majrim
 
majrim's Avatar
 
Geregistreerd op: 30 september 2008
Locatie: NB
Berichten: 112
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 4
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Klopt Martijn, ik heb Firebug nu geďnstalleerd en zie onderin het "bugje". Beide Martijnen bedankt
majrim is offline Stuur een bericht via MSN naar majrim   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2012, 22:15   #10
RobbieSl
 
Geregistreerd op: 17 maart 2011
Berichten: 9
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Firebug gebruiken voor je Joomlasite

Ik gebruik Firebug, erg handig programma.
Nu heb ik mijn website waar een fout in zit in de code.
Ik wil mijn menu horizontaal hebben en staat nu verticaal. Instellingen in Joomla 2.5 om dit aan te passen tref ik echter helaas niet aan.

Op de volgende pagina: http://crosstec.de/.sub-templatedemos/ is het menu wel horizontaal.

Het verschil in de code heb ik ook al gevonden en als ik het met Firebug aanpas dan is het op mijn website ook goed te zien.
Maar hoe kan ik nu zien welk bestand uit vele op de server ik moet aanpassen om dit werkelijkheid te maken????

In Firebug vindt hij de code in het tabblad 'HTML'.

Het gaat om onderstaande code, met specifiek het vetgedrukte gedeelte:
Het vetgedrukte gedeelte <div class="moduletable"> moet zijn: <div class="moduletable_menu ct_menu_horizontal">

Code:
""
<!DOCTYPE html>


<html slick-uniqueid="3" style="">

<head>


<body id="body">

<div id="_GPL_e6a00_parent_div" style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 1px; height: 1px; z-index: 2147483647;">


<div id="siteWrapper">

<header id="header">

<div class="wrapper container">

<div id="ct_headerTools">

<div class="siteLogo"> </div>

<div class="ct_clearFloatLeft"></div>


<nav id="navigation">

<div id="mainMenu">

<div class="moduletable">

<ul class="menu">

<li class="item-435 current active">
<a href="/index.php/nl/">Home</a>


</li>


<li class="item-473">


<li class="item-474">


<li class="item-475">


<li class="item-476">


</ul>


</div>


</div>


</nav>

<div class="ct_clearFloatBoth"></div>


</div>


</header>

<div id="system-message-container"> </div>


<div id="ct_sliderWrapper">


<div id="main">

<footer> </footer>

<div class="ct_clearFloatLeft"></div>


<div style="display: block; text-align: center; margin: 30px 0 50px 0;">


</div>

<div id="sbox-overlay" aria-hidden="true" style="z-index: 65555; opacity: 0;" tabindex="-1"></div>


<div id="sbox-window" class="shadow" role="dialog" aria-hidden="true" style="z-index: 65557;">

<sfmsg id="sfMsgId" data="{"imageCount":0,"ip":"212.187.119.129"}"></sfmsg>


</body>


</html>

Laatst aangepast door twin2daddy : 25 augustus 2012 om 16:57.
RobbieSl is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 00:56.