Ga Terug  
     


Notities

Installatie, Upgrade en Backup (2.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 2.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 21 september 2015, 17:27   #1
Floydian
 
Geregistreerd op: 13 september 2015
Berichten: 51
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard error 500

Ik heb met wat moeite een backup van mijn draaiende website teruggezet naar mijn localhost. Xampp draait en de database is gevuld. Ik kan via localhost/naam database op de frontend komen. Echter als ik via localhost/naam database/administrator wil inloggen op de backend krijg ik de melding dat ik in een restricted Area ben en dus inlognaam en wachtwoord moet invullen. Dat klopt want die veiligheid zit ook op mijn draaiende site en die database is overgezet.

Echter als ik dat dan invul krijg ik een error 500 melding en kom dus niet verder. Waar ben ik iets vergeten in het proces van terugzetten waardoor ik die error krijg?

Peter
Floydian is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 september 2015, 18:20   #2
adje
 
adje's Avatar
 
Geregistreerd op: 30 september 2008
Locatie: Capelle aan den IJssel
Berichten: 6.273
Bedankjes gegeven: 196
Bedankjes ontvangen: 1.040
Standaard Re: error 500

Peter: hoe heb je de backup gemaakt?
Omdat je spreekt over de 'gevulde database' neem ik aan dat je de db en de joomla bestanden apart gekopieerd hebt en die overgebracht naar je pc.
Als dat zo is zou het misschien verstandig zijn om nog eens een akeeba backup te maken van je live site en die mbv kickstart naar de betreffende Xampp map over te zetten.
Dan moet het lukken.
adje is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken adje voor dit nuttige bericht:
Floydian (22 september 2015)
Oud 21 september 2015, 18:22   #3
crommie
Gebruikersgroep Utrecht
 
crommie's Avatar
 
Geregistreerd op: 3 maart 2009
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 52
Berichten: 110
Bedankjes gegeven: 11
Bedankjes ontvangen: 32
Standaard Re: error 500

Ik had het ook, maar dan met WAMP. Het kwam doordat ik op mijn localhost geen wachtwoord had voor de database. Toen ik dat eenmaal had ingesteld en configuration.php daarop had aangepast draaide het als een zonnetje.

Mede-organisator JUG Utrecht

www.anjadecrom.nl
crommie is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken crommie voor dit nuttige bericht:
Floydian (22 september 2015)
Oud 22 september 2015, 06:45   #4
ArjanR
 
ArjanR's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 februari 2012
Leeftijd: 55
Berichten: 1.722
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 256
Standaard Re: error 500

Het is ook mogelijk dat je administratie map extra beveiligd is met een .htaccess en .htpasswd.

Indien deze in de map staan kan je ze verwijderen en weer gewoon inloggen.

http://www.dekjam.nl
KvK: 57623503
ArjanR is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken ArjanR voor dit nuttige bericht:
Floydian (22 september 2015)
Oud 22 september 2015, 10:56   #5
Floydian
 
Geregistreerd op: 13 september 2015
Berichten: 51
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: error 500

Hallo allen,

Veel dank voor jullie response.
@ArjenR
Inderdaad bleken in mijn administrator map de mappen .htaccess en .htpasswd aanwezig te zijn. Na deze te hebben verwijderd kan ik zonder problemen inloggen op de backend.

Nogmaals dank.
Floydian is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 19:23.