Ga Terug  
     


Notities

Templates (2.5) Het forum voor Joomla! Templates

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 17 februari 2011, 14:54   #1
mrs.black
 
mrs.black's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Culemborg
Berichten: 63
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 19
Standaard Scheidingsteken tussen menuitems

Vroeger (1.5) was er een optie om een scheidingsteken aan te geven in de menumodule bij modulebeheer. Deze is er niet meer (of ik zie hem niet), dus hoe kunnen we het nu aangeven, lauter via de css? of is er een ander tropisch hoekje in de admin?

Groetjes, marijke


CMS Websites - Zimbra - Cloudopslag - Netwerken - Serveronderhoud
Kijk op KovoKs.nl
............................................
mrs.black is offline Stuur een bericht via MSN naar mrs.black Stuur een bericht via Skype™ naar mrs.black   Met citaat antwoorden
Oud 17 februari 2011, 22:16   #2
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 54
Berichten: 4.650
Bedankjes gegeven: 470
Bedankjes ontvangen: 1.579
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

Dat scheidingsteken maak je door een nieuw menu-item aan te maken, en dan in als menu-item type helemaal onderaan bij Systeemlinks scheidingsteken te selecteren.

Ook in 1.5 werd zo een scheidingsteken gemaakt (niet in modulebeheer dus maar in menu-itembeheer)

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
Oud 18 februari 2011, 13:10   #3
mrs.black
 
mrs.black's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Culemborg
Berichten: 63
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 19
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

Dank je wel voor je antwoord marijke, maar ik bedoel echt het scheidingsteken in de menumodule, zie screenshot... niet los per menuitem.. (ik snap wel wat je bedoelt, ik zie het in 1.6 bij nieuw menuitem aanmaken, maar ik gebruikte in 1.5 altijd de module variant, zodat je niet met de hand steeds een nieuw scheidingsteken hoeft aan te maken, maar dat het in 1 klik geregeld is)..
Bestaat die optie in de menumodule niet meer? In dat geval was ik zeker de enige die dit gebruikte ;-)



CMS Websites - Zimbra - Cloudopslag - Netwerken - Serveronderhoud
Kijk op KovoKs.nl
............................................
mrs.black is offline Stuur een bericht via MSN naar mrs.black Stuur een bericht via Skype™ naar mrs.black   Met citaat antwoorden
Oud 18 februari 2011, 14:21   #4
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 54
Berichten: 4.650
Bedankjes gegeven: 470
Bedankjes ontvangen: 1.579
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

Ah inderdaad, in de module heb ik dat eigenlijk nog nooit zo gebruikt
Mijn associatie met scheidingsteken lag meer bij de menu-items.

De optie is er inderdaad niet, maar er is in de geavanceerde opties wel een optie om een aternatieve weergave voor de module te gebruiken. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik me nog niet verdiept heb in hoe dat nou precies werkt.
Misschien een leuk klusje om eens mee te gaan spelen...
Als ik iets ontdek laat ik het weten, of misschien zijn er ondertussen anderen die dit al ontdekt hebben ...

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Marijke voor dit nuttige bericht:
mrs.black (21 februari 2011)
Oud 18 februari 2011, 21:29   #5
adje
 
adje's Avatar
 
Geregistreerd op: 30 september 2008
Locatie: Capelle aan den IJssel
Berichten: 6.273
Bedankjes gegeven: 196
Bedankjes ontvangen: 1.040
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

voor zover ik weet was dat scheidingsteken (spacer) in 1.5 alleen voor horizontale menu's bedoeld. Bijvoorbeeld bij milkyway
En die zijn afgeschaft in 1.6 dus is de spacer ook niet meer nodig.
Tenminste dat is mijn verklaring voor het ontbreken ervan
Ad

---------- Bericht toegevoegd op 18 februari 2011 om 21:29 ---------- Vorige bericht was op 18 februari 2011 om 14:42 ----------

merk nu dat beez 20 toch wel een topmenu heeft. Maar de optie om een scheidingsteken aan te brengen ben ik ook nog niet tegengekomen
adje is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken adje voor dit nuttige bericht:
mrs.black (21 februari 2011)
Oud 21 februari 2011, 13:27   #6
mrs.black
 
mrs.black's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Culemborg
Berichten: 63
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 19
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

okeetjes, ja het is ook maar een detail hoor, maar goed :-)
Op zich kunnen horizontale menu's gewoon voorkomen dus lijkt het me toch handig als het centraal kan.
@marijke, ja misschien via die weergave, die zag ik inderdaad ook staan.
Dank jullie in elk geval en als iemand anders nog wat bedenkt houd ik me aanbevolen!


CMS Websites - Zimbra - Cloudopslag - Netwerken - Serveronderhoud
Kijk op KovoKs.nl
............................................
mrs.black is offline Stuur een bericht via MSN naar mrs.black Stuur een bericht via Skype™ naar mrs.black   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2015, 14:16   #7
toincorten
 
Geregistreerd op: 28 november 2015
Leeftijd: 51
Berichten: 1
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

Ik los dit in J3 op door een nieuwe module te maken, type aangepaste HTML.
Dan kies ik een afbeelding (passend maken aan de plaats waar je het scheidingsteken wilt tonen), en plaats van de module op de plaats waar ik het scheidingsteken in het verticale menu hebben wil.
Kun je eindeloos kopieeren als je meer scheidingstekens wilt gebruiken.

Kun je hier iets mee??
toincorten is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2015, 14:21   #8
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: Scheidingsteken tussen menuitems

Dit bericht stamt uit 2011!

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
menuitems, moduleparameter, scheidingsteken

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 14:40.