Ga Terug  
     


Notities

Installatie, Upgrade en Backup (3.0-3.x) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 3. Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 19 oktober 2016, 16:37   #11
mrs.black
 
mrs.black's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Culemborg
Berichten: 63
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 19
Standaard Re: Upgrade Joomla 3.6.3

Ik had hetzelfde probleem met een klant site. Het enige dat bij mij hielp was een schoon joomla 3.6.2. pakket downloaden en de bestanden uit de folder: library>vendor kopieren en over de kapotte library>vendor bestanden heen plakken. Toen werkte de backend weer... Zie ook: https://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=937036
Toevoeging: uitschakelen van jblibrary of two factor auth plugins hielp bij mijn site niet... overplakken van library bestanden wel...

UPDATE: mijn oplossing met het overschrijven library bestanden is niet goed, lees de reactie van mbabker:

Citaat:
"Please do not spread misinformation that the libraries/vendor directory contains broken code in 3.6.3. It doesn't.

The issue that is being run into is that an additional error check was added to the JSON formatter in the Registry API. So specifically what is the common issue here is that data sources which are supposed to contain valid JSON formatted data do not. This added error check looks to see if there was an error converting the string it was given (which is supposed to be valid JSON) into an object readable by the PHP code, and if there was an error with that process it throws an Exception indicating the error.

The common culprit I'm seeing for this is reading data from either the extensions or modules database tables. Both of them have `params` columns which have data stored in JSON format. To hit the line that tries to decode the JSON string to an object, the column has to have either a "{" as its first character or a "}" as its last character. If the column has a null or empty value, it won't reach this line.

Basically what this is indicating is there is improperly structured data being given into the API to decode and the API hits an error with it (correctly so). What changed between 3.6.2 and 3.6.3 is that the error was silently ignored.

Sorry for the highly technical explanation before this point, but there's really no other way to get around that.

As for the fact that things work if you restore the 3.6.2 version of this directory, what it was doing there was basically receiving a null or false return value versus the decoded data object. So ultimately the data that the code was looking for isn't actually getting loaded into memory. Now in a lot of places this really isn't an issue because the PHP code will use sensible default values when this data doesn't exist. It does become an issue if you've customized parameter values though and will cause your custom values to not be used.

Long and short, restoring the 3.6.2 code "works", but it's not addressing the underlying issue of invalid data being fed into the code to be processed. How that data got there, I can't say, I can just diagnose the symptoms."

Laatst aangepast door hvdmeer : 19 oktober 2016 om 21:50. Reden: extra info.. -> quote toegevoegd


CMS Websites - Zimbra - Cloudopslag - Netwerken - Serveronderhoud
Kijk op KovoKs.nl
............................................
mrs.black is offline Stuur een bericht via MSN naar mrs.black Stuur een bericht via Skype™ naar mrs.black   Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2016, 18:51   #12
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: Upgrade Joomla 3.6.3

Mijn probleem is opgelost. Ik denk dat het in een extensie zit die je gebruikt. Ik heb de extensie Eyesite in het beheergedeelte.
Ik heb de nieuwste versie nu gedownload en geďnstalleerd, daarna is het verholpen.

---------- Bericht toegevoegd op 19 oktober 2016 om 18:51 ---------- Vorige bericht was op 19 oktober 2016 om 17:04 ----------

Ik zie dat K2 ook dit soort problemen geeft. Gebruik je dat?

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2016, 22:16   #13
geldolto
 
Geregistreerd op: 24 september 2015
Leeftijd: 73
Berichten: 5
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Upgrade Joomla 3.6.3

> Volgens Netspecialist.nl was er vroeger reeds een check van de JSOn code, alleen werden tot 3.6.2 fouten genegeerd.
In Joomla 3.6.3 worden fouten dus daadwerkelijk getoond, wanneer json code niet verwerkt kan worden.
Ergens op mijn site staat er dus foutieve json code, mogelijk in een
extensie die ik gebruik. Door de site op een testomgeving te plaatsen kunnen, en dan 1 voor 1 de extensies die geďnstalleerd werden uit te zetten kan de boosdoener gevonden worden.
geldolto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2016, 18:55   #14
zegenrijk
 
Geregistreerd op: 9 juli 2010
Locatie: Gemonde
Leeftijd: 45
Berichten: 5
Bedankjes gegeven: 1
Bedankjes ontvangen: 2
Standaard Re: Upgrade Joomla 3.6.3

Bij 4 sites had ik het probleem ook om in de administrator te komen. Na zoektocht op diverse fora begrijp ik hieruit dat het probleem zit in hoe de database bij sommige velden is gevuld.
Ik heb daar dit script gevonden wat de verkeerd gevulde velden opspoort en hersteld. De 4 sites draaien weer, ik heb geen nadelen ondervonden hiervan (uiteraard database backup maken eerst):
https://www.robertwent.com/blog/joom...o-joomla-3-3-6
PS m.i. heeft robert in de titel van de site 3.6.3 omgedraaid naar 3.3.6

Groeten Michel
zegenrijk is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
upgrade joomla 3.6.3

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 13:03.