Ga Terug  
     


Notities

Installatie, Upgrade en Backup (3.0-3.x) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 3. Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 8 november 2016, 14:29   #21
Henkcp
 
Geregistreerd op: 30 oktober 2016
Berichten: 3
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Een lastig probleem. Min of meer bij toeval ontdekt dat wanneer je je template in het backend wijzigt van Hathor in Isis je de moduleposities wel aan kunt passen. Graag jullie ervaring.
Citaat:
Ik ga dat uitvragen bij Antagonist. Hopelijk ligt daar de oplossing.

Als ik als administrator inlog op de backend van mijn sites en het tabblad modules aanklik krijg ik alle modsules onder elkaar te zien en staat keurig aangegeven in welke positie ze zijn gestationeerd. Echter als ik een module wil bewerken (bijv de positie wil aanpassen) en een module selecteer of een nieuwe wil toevoegen krijg ik alle invulvelden te zien maar de positie is niet bewerkbaar en blijft grijs. Ik kan wel de knop selecteren aanklikken en krijg dan ook weer alle mogelijkheden te zien, maar na selecteren gebeurt er niets.

gr Peter

Laatst aangepast door MartijnM : 8 november 2016 om 14:42. Reden: quote hersteld
Henkcp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 november 2016, 14:50   #22
hvdmeer
Moderatorteam
Gebruikersgroep Arnhem & Nijmegen
 
hvdmeer's Avatar
 
Geregistreerd op: 21 februari 2009
Locatie: Arnhem
Berichten: 3.161
Bedankjes gegeven: 108
Bedankjes ontvangen: 432
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Ik heb net voor het eerst weer Hathor als template geactiveerd. Ik kan daar gewoon een module positie kiezen. Dus het lijkt mij een lokaal probleem.
Verder, echt, je moet een goede reden hebben om Hathor te gebruiken (naar mijn bescheiden mening), wat een achterhaalde vormgeving.

J! doc-vertaler, J! patch tester, JUG-organisator, moderator
Eigen site: http://www.hierbenikthuis.nl en van mijn loopgroep: http://www.loopgroep-arnhemia.nl
Beetje over mij: http://hierbenikthuis.nl/prive/over-mij
Reageert op DM alleen op zaken die niet op het forum geplaatst kunnen worden.
hvdmeer is offline Stuur een bericht via Skype™ naar hvdmeer   Met citaat antwoorden
Oud 8 november 2016, 16:44   #23
Floydian
 
Geregistreerd op: 13 september 2015
Berichten: 51
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Even geprobeerd en inderdaad. In de backend van template wisselen, dus van Hathor naar Isis lost het probleem op en zijn alle moduleposities ineens bewerkbaar. Dus vanaf 3.6.3 doet de backend template Isis vreemd. Toch benieuwd hoe dit ineens ontstaat.
Floydian is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 november 2016, 17:19   #24
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Citaat:
Origineel geplaatst door Floydian Bekijk Bericht
Even geprobeerd en inderdaad. In de backend van template wisselen, dus van Hathor naar Isis lost het probleem op en zijn alle moduleposities ineens bewerkbaar. Dus vanaf 3.6.3 doet de backend template Isis vreemd. Toch benieuwd hoe dit ineens ontstaat.
Probeer de probleem template eens te verwijderen en opnieuw te installeren.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 november 2016, 11:47   #25
Floydian
 
Geregistreerd op: 13 september 2015
Berichten: 51
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Gedaan, maar helaas dat veranderd niets aan de situatie. Het ligt dus niet aan de template zelf. Ik lees op het internet veel klachten over module en plugin problemen na een update vanaf 3.6.3. De algemene reactie is dat er iets verplaatst zou zijn in de nieuwe Joomla versie waardoor Jquery soms niet goed werkt en dit soort dingen ontstaan. Mijn kennis reikt niet ver genoeg helaas.

---------- Bericht toegevoegd op 10 november 2016 om 11:47 ---------- Vorige bericht was op 10 november 2016 om 11:38 ----------

Ik heb wat door elkaar gegooid lees ik nu. Het is dus Hathor die vreemd doet en niet Isis.
Floydian is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 november 2016, 12:09   #26
hvdmeer
Moderatorteam
Gebruikersgroep Arnhem & Nijmegen
 
hvdmeer's Avatar
 
Geregistreerd op: 21 februari 2009
Locatie: Arnhem
Berichten: 3.161
Bedankjes gegeven: 108
Bedankjes ontvangen: 432
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Waarom gebruik je dan niet gewoon Isis. Hathor is nogal... typisch en oud.
Bij nieuwe installaties staat Isis als default ingesteld.

J! doc-vertaler, J! patch tester, JUG-organisator, moderator
Eigen site: http://www.hierbenikthuis.nl en van mijn loopgroep: http://www.loopgroep-arnhemia.nl
Beetje over mij: http://hierbenikthuis.nl/prive/over-mij
Reageert op DM alleen op zaken die niet op het forum geplaatst kunnen worden.
hvdmeer is offline Stuur een bericht via Skype™ naar hvdmeer   Met citaat antwoorden
Oud 10 november 2016, 12:13   #27
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Misschien heb je hier wat aan is een soort gelijk probleem.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 november 2016, 13:35   #28
Floydian
 
Geregistreerd op: 13 september 2015
Berichten: 51
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

@HvdMeer. Uiteraard is dat de oplossing voor nu en dat zal ik zeker doen echter daarmee lossen we het probleem niet op en eigenlijk kan ik dat niet uitstaan. Overigens, en dat is natuurlijk persoonlijk, vind ik de layout van hathor vrij overzichtelijk. Isis zal wennen zijn denk ik, maar toch.

@Ron: Ja dat lijkt op een soortgelijk probleem, maar moeilijk te vinden (althans voor mij) wat ik nu moet doen.

Laatst aangepast door Floydian : 10 november 2016 om 14:13.
Floydian is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2016, 15:19   #29
hvdmeer
Moderatorteam
Gebruikersgroep Arnhem & Nijmegen
 
hvdmeer's Avatar
 
Geregistreerd op: 21 februari 2009
Locatie: Arnhem
Berichten: 3.161
Bedankjes gegeven: 108
Bedankjes ontvangen: 432
Standaard Re: module positie werkt niet meer na update

Ter info. Je kan dan wachten op 3.7, daar staat deze patch voor genoteerd. En 3.7 komt waarschijnlijk in februari uit.

Er zijn twee bestanden gewijzigd, maar als je niet comfortabel bent met het aanpassen in code zou ik wachten op 3.7 en tot die tijd Isis gebruiken. (misschien bevalt die ook wel )

J! doc-vertaler, J! patch tester, JUG-organisator, moderator
Eigen site: http://www.hierbenikthuis.nl en van mijn loopgroep: http://www.loopgroep-arnhemia.nl
Beetje over mij: http://hierbenikthuis.nl/prive/over-mij
Reageert op DM alleen op zaken die niet op het forum geplaatst kunnen worden.
hvdmeer is offline Stuur een bericht via Skype™ naar hvdmeer   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 05:30.