Ga Terug  
     


Notities

Core extensies (3.0-3.x) Plaats hier je vragen over de extensies welke standaard in Joomla 3 zitten (Core Extensies).

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 25 juli 2016, 19:58   #1
albertje
 
Geregistreerd op: 18 januari 2012
Berichten: 2
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Question probleem met smart search

Beste forumleden.

ik heb een vraag over smart search.

als ik dit gebruik i.c.m. hikashop dan krijg ik na het zoeken de volgende foutmelding.

1054 - Unknown column 'id' in 'field list' SQL=SELECT `id` FROM `#__languages` WHERE `code` = 'nl-NL'

nu is het zo dat ik falang heb (meerdere talen) en ik heb ook een andere manier van zoeken geprobeerd maar het zelfde probleem.

Wie heeft er een oplossing voor mij.

Het zoekvaak is ALLEEN bedoelt voor de productcode in hikashop (bepaalde groep producten)
albertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2016, 05:37   #2
hvdmeer
Moderatorteam
Gebruikersgroep Arnhem & Nijmegen
 
hvdmeer's Avatar
 
Geregistreerd op: 21 februari 2009
Locatie: Arnhem
Berichten: 3.161
Bedankjes gegeven: 108
Bedankjes ontvangen: 432
Standaard Re: probleem met smart search

Hoi albertje en welkom op dit forum.
Ik heb je onderwerp verplaatst van "Service aanvragen" naar "Core extensies". Tenminste, ik neem aan dat het geen betaalde opdracht voor oplossing voor je vraag is. Dat is namelijk waar de "Service aanvragen" voor bedoeld is.

J! doc-vertaler, J! patch tester, JUG-organisator, moderator
Eigen site: http://www.hierbenikthuis.nl en van mijn loopgroep: http://www.loopgroep-arnhemia.nl
Beetje over mij: http://hierbenikthuis.nl/prive/over-mij
Reageert op DM alleen op zaken die niet op het forum geplaatst kunnen worden.
hvdmeer is offline Stuur een bericht via Skype™ naar hvdmeer   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2016, 09:53   #3
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: probleem met smart search

Ik zie dat in de WHERE staat 'code', dat zou 'lang_code' moeten zijn volgens mij.

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2016, 18:53   #4
albertje
 
Geregistreerd op: 18 januari 2012
Berichten: 2
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: probleem met smart search

Beste Martijn,

heel errug bedankt dat je meedenkt. Alleen waar pas ik dit aan? ik kom wel heel vaak uit dergelijk problemen maar dit gaat boven mijn pet.

mvgr Albert
albertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2016, 20:54   #5
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 39
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: probleem met smart search

Hallo,

dit pas je in je database.

Wanneer je dit gaat doen maak dan vooraf wel een back-up

Ik zelf werk met phpadmin database daarvan heb ik printscreen als bijlage bijgevoegd aan dit bericht.

Succes ermee.

Groeten Ron
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg lang-code.jpg‎ (78,8 KB, 5x gelezen)
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 juli 2016, 12:21   #6
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: probleem met smart search

Dit is natuurlijk geen oplossing Ron. In Joomla staat gewoon 'lang_code' en dat hoort ook zo. Het lijkt alsof er ergens in de SQL gerefereerd wordt aan WHERE `code` = in plaats van WHERE `lang_code` =.
Beter is om te kijken waar dat gebeurt op je site.
Ik doe dat meestal door alles lokaal te installeren en daarna via Notepad++ te zoeken naar een bepaalde string in de bestanden.
Ik zie dat in administrator\components\com_finder\helpers\langua ge.php verwezen wordt naar lang_code als dat bij Albert anders is dan ligt het daar aan.
Misschien is de oplossing alle core-Joomla bestanden te overschrijven. (downloaden van Joomla, uitpakken en daarna alles exclusief de install-map te overschrijven.
Probeer dit eens (liefst lokaal) en altijd eerst een backup maken.
Ik weet ook niet wat falang (en hikashop) allemaal doet!

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 juli 2016, 16:38   #7
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 39
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: probleem met smart search

Citaat:
Origineel geplaatst door MartijnM Bekijk Bericht
Dit is natuurlijk geen oplossing Ron. In Joomla staat gewoon 'lang_code' en dat hoort ook zo.
Je hebt gelijk @MartijnM ik dacht te simpel

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
hikshop, smart search

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 20:18.