Ga Terug  
     


Notities

Installatie, Upgrade en Backup (1.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 1.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 14 januari 2014, 20:05   #1
Pfloyd
 
Geregistreerd op: 5 november 2013
Leeftijd: 60
Berichten: 30
Bedankjes gegeven: 7
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Phoca gallerie maken

Ik zit nogal te tobben met Phoca Gallery en krijg de logische volgorde er niet in waarbij dan ook het kruimelpad goed werkt. Ik wil graag vanuit mijn menubutton “fotogallerij” op een pagina komen met daar op afgebeeld verschillende thumbs die op hun beurt weer bij aanklikken doorlinken etc etc totdat ik uiteindelijk bij de serie foto’s kom die op dat item van toepassing is. Dus als ik me beperk tot 1 item: fotogallerij >> thumb concertfoto’s >> concert 1 / concert 2/ concert3 / concert 4

En vervolgens als je klikt op de desbetreffende thumb van het concert kom je op de serie concertfoto's die op die thumb van toespassing zijn. Moelijker dan ik dacht. Wie helpt me een beetje op gang?

Gr
Peter

[Edit Marijke] Ik heb de opmaak aangepast zodat het bericht beter leesbaar is

Laatst aangepast door Marijke : 18 januari 2014 om 14:41.
Pfloyd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2014, 21:44   #2
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Hallo,

je kunt "Categories" aanmaken.

Als je dus dan 10 foto's hebt van een bepaald concert dan maak je eerst dus een "Categorie" voor dat concert.

Daarna upload je via het controlpanel van Phoca Gallery je 10 afbeeldingen deze wijs je dan toe aan de "Categorie" die je hebt aangemaakt voor dat concert.

Met deze oplossing heb je dus 1 thumb als je die aanklikt kom jij bij meerdere afbeeldingen (thumbs) deze klik je weer aan en de afbeelding vergroot.

Succes ermee.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2014, 23:04   #3
Pfloyd
 
Geregistreerd op: 5 november 2013
Leeftijd: 60
Berichten: 30
Bedankjes gegeven: 7
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Hallo Ron
Excuses voor de rommelige layout van mn vraagstelling. Er ging iets fout met knippen en plakken en voor ik het wist had ik al weer op plaatsen geklikt.

Ik begrijp je uitleg. Dank daarvoor. Waar ik even mee worstel is of ik geen subcategorieen moet maken naarmate ik verder in de chain kom.

Dus op de 1e pagina komt 1 thumb concertfoto's, 1 thumb bandfoto's en bijv 1 thumb posters. Als je op de thumb concertfoto's klikt kom ik op een pagina met allemaal thumbs die elk verwijzen naar een specifiek concert. Klik ik op een van die thumbs krijg ik pas alle foto's te zien van dat concert. Moet ik dan 3 verschillende categorieen en/of ook subcategorien aanmaken met verschillende namen en de eerste categorie als hoofdcategorie aanwijzen? Daar zit nog even mijn dilemma. Ik zie de logica nog niet helemaal mbt de opbouw van die chain zeg maar.

gr
Peter
Pfloyd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2014, 00:20   #4
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Hallo Peter,

je kan een categorie in een categorie plaatsen (zie afbeelding)

Op die manier kun je het dus voor elkaar krijgen wat jij voor ogen hebt

Succes ermee.

Groeten Ron

ps ja wat rommelig maar kan gebeuren!
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2014, 18:34   #5
Pfloyd
 
Geregistreerd op: 5 november 2013
Leeftijd: 60
Berichten: 30
Bedankjes gegeven: 7
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Hallo Ron

Dank weer. Je verwijst me naar een afbeelding, maar is zie geen afbeelding??
Pfloyd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2014, 22:46   #6
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Hallo Peter,

bij deze de afbeelding

Was wat laat dus helemaal vergeten!

Groeten Ron
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg deafbeelding.jpg‎ (37,8 KB, 16x gelezen)
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Rondeb voor dit nuttige bericht:
Pfloyd (16 januari 2014)
Oud 16 januari 2014, 07:48   #7
Pfloyd
 
Geregistreerd op: 5 november 2013
Leeftijd: 60
Berichten: 30
Bedankjes gegeven: 7
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Dank Ron

Ik ga er mee aan de slag.

gr
Peter
Pfloyd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 januari 2014, 08:07   #8
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Goedemorgen,

graag gedaan en succes ermee

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 februari 2014, 14:48   #9
Pfloyd
 
Geregistreerd op: 5 november 2013
Leeftijd: 60
Berichten: 30
Bedankjes gegeven: 7
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Hallo allen

Weer even geleden. Ik heb de foto gallery voor elkaar echter loop tegen iets aan waar ik even geen raad mee weet. Ik heb mbt verschillende items hoofdcategorieen en sub categorieen aangemaakt. Aan de subcategorieen hangen de mappen met foto's.

Dus bijv:
Concerten
Concerten - theater 1
Concerten theater 2 etc etc

Op mijn site geeft phoca de hoofdcategorie weer als een lege map omdat er geen foto aanhangt. Bij de subcategorie mappen (theater 1 etc) wordt automatisch de 1e foto geselecteerd als thumb voor de map.

Hoe kan ik in de hoofcategorie een foto hangen? Ik heb aan de hoofdcategorie een foto toegevoegd maar deze wordt dan ook zichtbaar als aparte foto op de pagina's met de subcategorieen en dat wil ik niet. Het zal simopel zijn, maar ik zie het niet

Dank weer.
Peter

---------- Bericht toegevoegd op 28 februari 2014 om 14:48 ---------- Vorige bericht was op 26 februari 2014 om 13:14 ----------

Niemand een idee?
Pfloyd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 maart 2014, 13:10   #10
MartijnM
Taalteam
 
MartijnM's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 oktober 2008
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 64
Berichten: 2.728
Bedankjes gegeven: 303
Bedankjes ontvangen: 751
Standaard Re: Phoca gallerie maken

Misschien bij de Instellingen: Toon afbeelding in plaats van mapicoon (Dit staat er overigens meerdere keren).

Groet,
Martijn www.reisverslagen.net
Niets is zeker en zelfs dat niet.
Alles kan, alleen het onmogelijke duurt iets langer.
MartijnM is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 06:40.