Ga Terug  
     


Notities

Installatie, Upgrade en Backup (1.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 1.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 23 oktober 2014, 13:51   #11
Boewie
 
Geregistreerd op: 14 oktober 2014
Leeftijd: 43
Berichten: 29
Bedankjes gegeven: 13
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Ja, ik ga helemaal opnieuw beginnen.
Maar weet niet goed waar te beginnen met een subdomein, ik heb dit nog nooit gedaan.

Ik weet al wel dat ik Joomla versie 3.2.1 moet gebruiken omdat mijn server php versie 5.2.13 gebruikt.
Boewie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 oktober 2014, 10:58   #12
Joris85
 
Joris85's Avatar
 
Geregistreerd op: 11 januari 2011
Locatie: Driebergen
Leeftijd: 32
Berichten: 310
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 22
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Ha Boewie,

Wat voor controle paneel heb je?
Wie is je hoster?

Bij elke hoster werkt een subdomein weer heel anders.

Het komt er op neer dat je een subdomein maakt in je account bijvoorbeeld. nieuw.domeinnaam.nl.
Deze verwijst dan naar de map public_html/nieuw , dus meestal kan je ook dan domeinnaam.nl/nieuw doen (als je die niet doorstuurt).

Als je deze nog wil beveiligen kan je er een htaccess wachtwoord op zetten. Dit kan in Cpanel en Directadmin ook erg makkelijk. Met wachtwoord beveiligde map.
Zo voorkom je pottenkijkers voor hij online is maar het is niet noodzakelijk.
Joris85 is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Joris85   Met citaat antwoorden
Oud 24 oktober 2014, 16:56   #13
Boewie
 
Geregistreerd op: 14 oktober 2014
Leeftijd: 43
Berichten: 29
Bedankjes gegeven: 13
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Dat was altijd simple hosting, maar nu is dat webstekker.
Het subdomein is daar aangemaakt, en is nu test.domeinnaam.nl, maar ik weet niet hoe ik nu verder moet.
waar vind ik de map public_html?
Boewie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 oktober 2014, 21:51   #14
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Hallo,

kijk eens in de public_html van je hoofdsite.
Er zijn hosters die het subdomein aanmaken in het hoofddomein

Succes ermee.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 10:13   #15
Joris85
 
Joris85's Avatar
 
Geregistreerd op: 11 januari 2011
Locatie: Driebergen
Leeftijd: 32
Berichten: 310
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 22
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Je moet contact maken met je FTP:
Deze gegevens moet je van webstekker krijgen.
Gebruik je een FTP programma?
Dit kan Filezilla of cyberduck zijn (ik vind cyberduck makkelijker maar filezilla kan meer).
Meestal kom je dan nog 1 of meerdere niveau's hoger dan je public_html.

Het zou kunnen zijn dat je direct in je public_html zit.

Ik heb meestal staan:
puclic_ftp
mail
public_html
Enz...


Dan klik ik public_html aan en zit ik in de root van mijn basis website.
Veel systemen zullen dan een map daar aanmaken met de foldernaam van je subdomein. als het nieuw.domeinnaam.nl is krijg je nieuw.
Je kan dan naar de map public_html/nieuw en daar zet je een uitgepakte joomla in.
(ik zet de zip er neer en pak het via mijn hosting file manager uit maar dat is niet altijd mogelijk).

FTP wordt velen malen langzamer als je meerdere bestanden gaat uploaden omdat hij per bestand rechten nakijkt en evt aanpast. Met een zip heeft hij dus maar 1 bestand en is hij erg snel klaar. Uitgepakt zijn dit er duizenden.

Als je er niet uit komt stuur dan even een pm en dan kunnen we evt even bellen of skypen.

Succes!
Joris85 is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Joris85   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 18:31   #16
Boewie
 
Geregistreerd op: 14 oktober 2014
Leeftijd: 43
Berichten: 29
Bedankjes gegeven: 13
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

hoi Joris,

Ik gebruik idd filezilla (cyberduck ken ik niet)
Als ik deze open staat er:
/
database username
db
logs
wwwroot

Als ik dan in het regelpaneel bij webstekker kijk onder ftp accounts, ga ik naar de ftp folder. Dan staat er het volgende:
[..]
[wwwroot]

Als ik dan klik op wwwroot zie ik :
[..]
[test]
Boewie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 18:33   #17
Joris85
 
Joris85's Avatar
 
Geregistreerd op: 11 januari 2011
Locatie: Driebergen
Leeftijd: 32
Berichten: 310
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 22
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

dan is de public_html bij jou wwwroot.
Dus de map test is de map voor je subdomein.

wwwroot/test daar kun je dan als het goed is je joomla uploaden en benaderen via test.domeinnaam.nl.
Joris85 is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Joris85   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 18:37   #18
Boewie
 
Geregistreerd op: 14 oktober 2014
Leeftijd: 43
Berichten: 29
Bedankjes gegeven: 13
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Alleen zie ik in Filezilla nergens een mapje 'test' staan
Boewie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 oktober 2014, 11:16   #19
Joris85
 
Joris85's Avatar
 
Geregistreerd op: 11 januari 2011
Locatie: Driebergen
Leeftijd: 32
Berichten: 310
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 22
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Je geeft hiervoor aan:
Als ik dan klik op wwwroot zie ik :
[..]
[test]

Dus dan zie je test toch?

Ik raad aan even je hosting provider te bellen.
Of je stuurt even een pm en dan kan ik met je meekijken.
Dan heb ik wel login nodig van je control panel en ftp.
Joris85 is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Joris85   Met citaat antwoorden
Oud 26 oktober 2014, 14:18   #20
Boewie
 
Geregistreerd op: 14 oktober 2014
Leeftijd: 43
Berichten: 29
Bedankjes gegeven: 13
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Upgraden 1.5 site

Dat zie ik in het regelpaneel van webstekker.
In Filezilla zie ik dat nergens staan.

Ik stuur je een PB
Boewie is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 10:56.