Ga Terug  
     


Notities

Layout (VM) Plaats hier je vragen over de layout.

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 10 juli 2014, 21:58   #1
dwsystems
 
Geregistreerd op: 1 mei 2014
Berichten: 146
Bedankjes gegeven: 10
Bedankjes ontvangen: 1
Question bepaald stukje php verwijderen

Beste mensen,

ik ben nu al toch wel 3 uur bezig om 1 php bestand te vinden...
Ik heb zowel bij componenten/plugins/modules gezocht naar een php bestand vanwege de volgende kwestie.

Ik wil... als je naar ( deze pagina gaat ) zie je Normale prijs en verkoopprijs zonder btw weghalen uit de categorie... maar niet als je naar het artikel zelf gaat door er op te klikken.



Nu ben ik dus op zoek naar die code ^

maar ik heb elk php bestand doorzocht maar nergens komt er een match naar boven met 'productPrice5'

PS het is Virtuemart dus ik hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik hem hier plaats omdat je dan sneller en gerichter antwoord krijgt.

Dus wat zou ik kunnen doen nu ik het niet kan vinden? Moet ik het via custom CSS er voor zorgen dat die de php class niet zichtbaar maakt? ( is dit mogelijk ) ?

[Edit Marijke] Ja, dat vinden we niet prettig, VM hoort bij VM en dus verplaatst.

Laatst aangepast door Marijke : 10 juli 2014 om 23:03.
dwsystems is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juli 2014, 22:41   #2
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Hallo,

Ga naar --> components/com_virtuemart/assets/css/vmsite-ltr.css

Voeg daar onderstaande code en je probleem is opgelost.

Code:
.product-price marginbottom12 {
 display: none;
}
Maar zit er in Virtuemart geen optie om dit uit te zetten? misschien dat een ander dat wel weet.

Succes ermee.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 10:23   #3
Peter P
 
Peter P's Avatar
 
Geregistreerd op: 10 juli 2014
Locatie: regio Oostende
Leeftijd: 37
Berichten: 18
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 4
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

In principe kun je die "labels" bij de prijzen uitschakelen bij de configuratie, maar dan schakel je ze overal uit.

Om die labels eruit te halen bij het categorie overzicht, moet je via een template override het bestand aanpassen die de prijzen weergeeft. Als je een custom template hebt, zul je die vinden in de map \templates\*jouw template*\html\com_virtuemart\category\default.php of een ander sub-bestand. Je moet op zoek gaan naar de codes die er zo uit zien

echo $this->currency->createPriceDiv('basePriceWithTax','COM_VIRTUEMART _PRODUCT_BASEPRICE_WITHTAX',$product->prices);

Dit stuk code geeft de basisprijs met btw weer. Ik vermoed dat door de 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_BASEPRICE_WITHTAX' te vervangen door twee lege aanhalingstekens ' ' , het label verdwijnt voor de prijsweergave van basisprijs met tax.

Zo kun je alle verschillende prijslabels overlopen en verwijderen.
Peter P is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 15:22   #4
dwsystems
 
Geregistreerd op: 1 mei 2014
Berichten: 146
Bedankjes gegeven: 10
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Citaat:
Origineel geplaatst door Rondeb Bekijk Bericht
Hallo,

Ga naar --> components/com_virtuemart/assets/css/vmsite-ltr.css

Voeg daar onderstaande code en je probleem is opgelost.

Code:
.product-price marginbottom12 {
 display: none;
}
Maar zit er in Virtuemart geen optie om dit uit te zetten? misschien dat een ander dat wel weet.

Succes ermee.

Groeten Ron
Helaas dit werkt niet.

---------- Bericht toegevoegd op 11 juli 2014 om 15:22 ---------- Vorige bericht was op 11 juli 2014 om 15:17 ----------

En ook dit werkt helaas niet

Code:
<?php
/**
 *
 * Show the products in a category
 *
 * @package    VirtueMart
 * @subpackage
 * @author RolandD
 * @author Max Milbers
 * @todo add pagination
 * @link http://www.virtuemart.net
 * @copyright Copyright (c) 2004 - 2010 VirtueMart Team. All rights reserved.
 * @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
 * VirtueMart is free software. This version may have been modified pursuant
 * to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
 * is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
 * other free or open source software licenses.
 * @version $Id: default.php 6556 2012-10-17 18:15:30Z kkmediaproduction $
 */

//vmdebug('$this->category',$this->category);
//vmdebug ('$this->category ' . $this->category->category_name);
// Check to ensure this file is included in Joomla!
defined ('_JEXEC') or die('Restricted access');
JHTML::_ ('behavior.modal');
/* javascript for list Slide
  Only here for the order list
  can be changed by the template maker
*/
$js = "
jQuery(document).ready(function () {
    jQuery('.orderlistcontainer').hover(
        function() { jQuery(this).find('.orderlist').stop().show()},
        function() { jQuery(this).find('.orderlist').stop().hide()}
    )
});
";

$document = JFactory::getDocument ();
$document->addScriptDeclaration ($js);

if (empty($this->keyword) and !empty($this->category)) {
    ?>
<div class="category_description">
    <?php echo $this->category->category_description; ?>
</div>
<?php
}

/* Show child categories */

if (VmConfig::get ('showCategory', 1) and empty($this->keyword)) {
    if (!empty($this->category->haschildren)) {

        // Category and Columns Counter
        $iCol = 1;
        $iCategory = 1;

        // Calculating Categories Per Row
        $categories_per_row = VmConfig::get ('categories_per_row', 3);
        $category_cellwidth = ' width' . floor (100 / $categories_per_row);

        // Separator
        $verticalseparator = " vertical-separator";
        ?>

        <div class="category-view">

        <?php // Start the Output
        if (!empty($this->category->children)) {

            foreach ($this->category->children as $category) {

                // Show the horizontal seperator
                if ($iCol == 1 && $iCategory > $categories_per_row) {
                    ?>
                    <div class="horizontal-separator"></div>
                    <?php
                }

                // this is an indicator wether a row needs to be opened or not
                if ($iCol == 1) {
                    ?>
            <div class="row">
            <?php
                }

                // Show the vertical seperator
                if ($iCategory == $categories_per_row or $iCategory % $categories_per_row == 0) {
                    $show_vertical_separator = ' ';
                } else {
                    $show_vertical_separator = $verticalseparator;
                }

                // Category Link
                $caturl = JRoute::_ ('index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=' . $category->virtuemart_category_id, FALSE);

                // Show Category
                ?>
                <div class="category floatleft<?php echo $category_cellwidth . $show_vertical_separator ?>">
                    <div class="spacer">
                        <h2>
                            <a href="<?php echo $caturl ?>" title="<?php echo $category->category_name ?>">
                                <?php echo $category->category_name ?>
                                <br/>
                                <?php // if ($category->ids) {
                                echo $category->images[0]->displayMediaThumb ("", FALSE);
                                //} ?>
                            </a>
                        </h2>
                    </div>
                </div>
                <?php
                $iCategory++;

                // Do we need to close the current row now?
                if ($iCol == $categories_per_row) {
                    ?>
                    <div class="clear"></div>
        </div>
            <?php
                    $iCol = 1;
                } else {
                    $iCol++;
                }
            }
        }
        // Do we need a final closing row tag?
        if ($iCol != 1) {
            ?>
            <div class="clear"></div>
        </div>
    <?php } ?>
    </div>

    <?php
    }
}
?>
<div class="browse-view">
<?php

if (!empty($this->keyword)) {
    ?>
<h3><?php echo $this->keyword; ?></h3>
    <?php
} ?>
<?php if (!empty($this->keyword)) {

    $category_id  = JRequest::getInt ('virtuemart_category_id', 0); ?>
<form action="<?php echo JRoute::_ ('index.php?option=com_virtuemart&view=category&limitstart=0', FALSE); ?>" method="get">

    <!--BEGIN Search Box -->
    <div class="virtuemart_search">
        <?php echo $this->searchcustom ?>
        <br/>
        <?php echo $this->searchcustomvalues ?>
        <input name="keyword" class="inputbox" type="text" size="20" value="<?php echo $this->keyword ?>"/>
        <input type="submit" value="<?php echo JText::_ ('COM_VIRTUEMART_SEARCH') ?>" class="button" onclick="this.form.keyword.focus();"/>
    </div>
    <input type="hidden" name="search" value="true"/>
    <input type="hidden" name="view" value="category"/>
    <input type="hidden" name="option" value="com_virtuemart"/>
    <input type="hidden" name="virtuemart_category_id" value="<?php echo $category_id; ?>"/>

</form>
<!-- End Search Box -->
    <?php } ?>

<?php // Show child categories
if (!empty($this->products)) {
    ?>



    <?php
    // Category and Columns Counter
    $iBrowseCol = 1;
    $iBrowseProduct = 1;

    // Calculating Products Per Row
    $BrowseProducts_per_row = $this->perRow;
    $Browsecellwidth = ' width' . floor (100 / $BrowseProducts_per_row);

    // Separator
    $verticalseparator = " vertical-separator";

    $BrowseTotalProducts = count($this->products);

    // Start the Output
    foreach ($this->products as $product) {

        // Show the horizontal seperator
        if ($iBrowseCol == 1 && $iBrowseProduct > $BrowseProducts_per_row) {
            ?>
        <div class="horizontal-separator"></div>
            <?php
        }

        // this is an indicator wether a row needs to be opened or not
        if ($iBrowseCol == 1) {
            ?>
    <div class="row">
    <?php
        }

        // Show the vertical seperator
        if ($iBrowseProduct == $BrowseProducts_per_row or $iBrowseProduct % $BrowseProducts_per_row == 0) {
            $show_vertical_separator = ' ';
        } else {
            $show_vertical_separator = $verticalseparator;
        }

        // Show Products
        ?>
        <div class="product floatleft<?php echo $Browsecellwidth . $show_vertical_separator ?>">
            <div class="spacer">
                <div class="width30 floatleft center">
                    <a title="<?php echo $product->product_name ?>"  href="<?php echo $product->link; ?>">
                        <?php

                            echo $product->images[0]->displayMediaThumb('class="browseProductImage"', false);
                        ?>
                     </a>

                    <!-- The "Average Customer Rating" Part -->
                    <?php // Output: Average Product Rating
                    if ($this->showRating) {
                        $maxrating = VmConfig::get('vm_maximum_rating_scale', 5);

                        if (empty($product->rating)) {
                            ?>
                            <span class="vote"><?php echo JText::_('COM_VIRTUEMART_RATING') . ' ' . JText::_('COM_VIRTUEMART_UNRATED') ?></span>
                        <?php
                        } else {
                            $ratingwidth = $product->rating * 12; //I don't use round as percetntage with works perfect, as for me
                            ?>
                            <span class="vote">
                                <?php echo JText::_('COM_VIRTUEMART_RATING') . ' ' . round($product->rating) . '/' . $maxrating; ?><br/>
                                <span title=" <?php echo (JText::_("COM_VIRTUEMART_RATING_TITLE") . round($product->rating) . '/' . $maxrating) ?>" class="category-ratingbox" style="display:inline-block;">
                                    <span class="stars-orange" style="width:<?php echo $ratingwidth.'px'; ?>">
                                    </span>
                                </span>
                            </span>
                        <?php
                        }
                    }
                    if ( VmConfig::get ('display_stock', 1)) { ?>
                        <!--                         if (!VmConfig::get('use_as_catalog') and !(VmConfig::get('stockhandle','none')=='none')){?> -->
                        <div class="paddingtop8">
                            <span class="vmicon vm2-<?php echo $product->stock->stock_level ?>" title="<?php echo $product->stock->stock_tip ?>"></span>
                            <span class="stock-level"><?php echo JText::_ ('COM_VIRTUEMART_STOCK_LEVEL_DISPLAY_TITLE_TIP') ?></span>
                        </div>
                    <?php } ?>
                </div>

                <div class="width70 mainpagefoto">

                    <h2><?php echo JHTML::link ($product->link, $product->product_name); ?></h2>

                    <?php // Product Short Description
                    if (!empty($product->product_s_desc)) {
                        ?>
                        <p class="product_s_desc">
                            <?php echo shopFunctionsF::limitStringByWord ($product->product_s_desc, 40, '...') ?>
                        </p>
                        <?php } ?>

                    <div class="product-price marginbottom12" id="productPrice<?php echo $product->virtuemart_product_id ?>">
                        <?php
                        if ($this->show_prices == '1') {
                            if ($product->prices['salesPrice']<=0 and VmConfig::get ('askprice', 1) and  !$product->images[0]->file_is_downloadable) {
                                echo JText::_ ('COM_VIRTUEMART_PRODUCT_ASKPRICE');
                            }
                            //todo add config settings
                            if ($this->showBasePrice) {
                                echo $this->currency->createPriceDiv ('basePrice', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_BASEPRICE', $product->prices);
                                echo $this->currency->createPriceDiv ('basePriceVariant', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_BASEPRICE_VARIANT', $product->prices);
                            }
                            echo $this->currency->createPriceDiv ('variantModification', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_VARIANT_MOD', $product->prices);
                            if (round($product->prices['basePriceWithTax'],$this->currency->_priceConfig['salesPrice'][1]) != $product->prices['salesPrice']) {
                                echo '<div class="price-crossed" >' . $this->currency->createPriceDiv ('basePriceWithTax', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_BASEPRICE_WITHTAX', $product->prices) . "</div>";
                            }
                            if (round($product->prices['salesPriceWithDiscount'],$this->currency->_priceConfig['salesPrice'][1]) != $product->prices['salesPrice']) {
                                echo $this->currency->createPriceDiv ('salesPriceWithDiscount', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE_WITH_DISCOUNT', $product->prices);
                            }
                            echo $this->currency->createPriceDiv ('salesPrice', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE', $product->prices);
                            if ($product->prices['discountedPriceWithoutTax'] != $product->prices['priceWithoutTax']) {
                                echo $this->currency->createPriceDiv ('discountedPriceWithoutTax', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE_WITHOUT_TAX', $product->prices);
                            } else {
                                echo $this->currency->createPriceDiv ('priceWithoutTax', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE_WITHOUT_TAX', $product->prices);
                            }
                            echo $this->currency->createPriceDiv ('discountAmount', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_DISCOUNT_AMOUNT', $product->prices);
                            echo $this->currency->createPriceDiv ('taxAmount', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_TAX_AMOUNT', $product->prices);
                            $unitPriceDescription = JText::sprintf ('COM_VIRTUEMART_PRODUCT_UNITPRICE', $product->product_unit);
                            echo $this->currency->createPriceDiv ('unitPrice', $unitPriceDescription, $product->prices);
                        } ?>

                    </div>

                    

                </div>
                <div class="clear"></div>
            </div>
            <!-- end of spacer -->
        </div> <!-- end of product -->
        <?php

        // Do we need to close the current row now?
        if ($iBrowseCol == $BrowseProducts_per_row || $iBrowseProduct == $BrowseTotalProducts) {
            ?>
            <div class="clear"></div>
   </div> <!-- end of row -->
            <?php
            $iBrowseCol = 1;
        } else {
            $iBrowseCol++;
        }

        $iBrowseProduct++;
    } // end of foreach ( $this->products as $product )
    // Do we need a final closing row tag?
    if ($iBrowseCol != 1) {
        ?>
    <div class="clear"></div>

        <?php
    }
    ?>

<div class="vm-pagination"><?php echo $this->vmPagination->getPagesLinks (); ?><span style="float:right"><?php echo $this->vmPagination->getPagesCounter (); ?></span></div>

    <?php
} elseif (!empty($this->keyword)) {
    echo JText::_ ('COM_VIRTUEMART_NO_RESULT') . ($this->keyword ? ' : (' . $this->keyword . ')' : '');
}
?>
</div><!-- end browse-view -->
Ik had de code er uit gehaald en de ' ' overgelaten. Maar er veranderde niks ondanks mijn verbazing.
Ik heb de gehele code hier maar ( compleet ) geplakt.
dwsystems is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 15:35   #5
Peter P
 
Peter P's Avatar
 
Geregistreerd op: 10 juli 2014
Locatie: regio Oostende
Leeftijd: 37
Berichten: 18
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 4
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

2 zaken ...

1. ben je zeker dat je de juiste file aan het wijzigen bent en de juiste prijzen? Plaats gewoon ergens een stukje irrelevante tekst met wat tekentjes zodat je merkt dat je de juiste file aan het wijzigen bent.
2. Is je cache opgeschoond?

Want ik heb zonet op mijn eigen webshop de test gedaan met het weglaten van die taal constante en het werkt wel degelijk.

Afhankelijk van je virtuemart instellingen, zul je de juiste file vinden in ...

/templates/*jouw template*/html/com_virtuemart/category
of
/components/com_virtuemart/views/category/tmpl

De code die je zonet gepost hebt, komt waarschijnlijk uit het tweede.

Laatst aangepast door Peter P : 11 juli 2014 om 15:40.
Peter P is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 16:25   #6
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Middag,

wanneer je de code in je template .css zet wat gebeurt er dan?

Hier te vinden shape5_vertex --> css --> template.css

Succes ermee.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 17:49   #7
dwsystems
 
Geregistreerd op: 1 mei 2014
Berichten: 146
Bedankjes gegeven: 10
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Citaat:
Origineel geplaatst door Peter P Bekijk Bericht
2 zaken ...

1. ben je zeker dat je de juiste file aan het wijzigen bent en de juiste prijzen? Plaats gewoon ergens een stukje irrelevante tekst met wat tekentjes zodat je merkt dat je de juiste file aan het wijzigen bent.
2. Is je cache opgeschoond?

Want ik heb zonet op mijn eigen webshop de test gedaan met het weglaten van die taal constante en het werkt wel degelijk.

Afhankelijk van je virtuemart instellingen, zul je de juiste file vinden in ...

/templates/*jouw template*/html/com_virtuemart/category
of
/components/com_virtuemart/views/category/tmpl

De code die je zonet gepost hebt, komt waarschijnlijk uit het tweede.

Hallo Peter,

Bij mij geval is het deze optie:
/components/com_virtuemart/views/category/tmpl

en daarbij kom het bestand tegen wat boven weergegeven is. Ik heb dit aangepast en cache geleegd. Maar geen verandering ook niet bij invoer van verschillende tekens tussen de ''

---------- Bericht toegevoegd op 11 juli 2014 om 17:49 ---------- Vorige bericht was op 11 juli 2014 om 17:29 ----------

Citaat:
Origineel geplaatst door Rondeb Bekijk Bericht
Middag,

wanneer je de code in je template .css zet wat gebeurt er dan?

Hier te vinden shape5_vertex --> css --> template.css

Succes ermee.

Groeten Ron
Hoi Ron,

Nee ook bij de template.css heeft het geen werking helaas
dwsystems is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 18:02   #8
Peter P
 
Peter P's Avatar
 
Geregistreerd op: 10 juli 2014
Locatie: regio Oostende
Leeftijd: 37
Berichten: 18
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 4
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Citaat:
Origineel geplaatst door dwsystems Bekijk Bericht
Ik heb dit aangepast en cache geleegd. Maar geen verandering ook niet bij invoer van verschillende tekens tussen de ''
Vreemd dat het dan bij mij wel werkt ... ik blijf erbij dat je het verkeerde stuk code of bestand aan het aanpassen bent. Dus de code ...

echo $this->currency->createPriceDiv ('priceWithoutTax', 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE_WITHOUT_TAX', $product->prices);

aanpassen naar ...

echo $this->currency->createPriceDiv ('priceWithoutTax', '', $product->prices);

... doet niets bij jou? Sorry, maar dan zit je echt ergens verkeerd te coden.

In virtuemart > configuration > configuration > tabblad "templates" > kader "shopfront settings" > Default en Category Template... welke templates staan daar geselecteerd?

Laatst aangepast door Peter P : 11 juli 2014 om 18:06.
Peter P is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 18:11   #9
dwsystems
 
Geregistreerd op: 1 mei 2014
Berichten: 146
Bedankjes gegeven: 10
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Alles op standaard: http://screencast.com/t/hDqFpWpBgE

En ik ben aan het werken in het bestand wat jij aangegeven hebt. Vergelijk de code maar is boven met het van het jouwe.


en dit de template settings in het menu
http://screencast.com/t/g1BS3Ii2xU1
dwsystems is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juli 2014, 19:56   #10
ArjanR
 
ArjanR's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 februari 2012
Leeftijd: 55
Berichten: 1.722
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 256
Standaard Re: bepaald stukje php verwijderen

Sorry dat ik me er mee bemoei maar kan die regel op meerdere plekken in het bestand voor komen. Is mij ook wel eens overkomen dat ik zeker wist dat ik het juiste bestand aan het aanpassen was maar er niets gebeurde.

Klein stukje verderop in de code stond dezelfde regel

Misschien een regelnummer Peter P?

Ik lees weer nieuwsgierig mee op de achtergrond

http://www.dekjam.nl
KvK: 57623503
ArjanR is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 06:41.