Ga Terug  
     


Notities

Templates (3.0-3.x) Het forum voor Joomla! Templates

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 11 december 2016, 07:36   #1
amateurke
 
Geregistreerd op: 22 januari 2016
Berichten: 15
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard template protostar

hallo, als beginneling ben ik een website aan het bouwen en gebruikt hiervoor te meegeleverde template protostar.

Tot zover gaat alles goed maar nu vind ik dat mijn menu knoppen te dicht bij elkaar staan en ze iets verder uit elkaar plaatsen maar vind niet in de css/template css waar ik dit moet aanpassen.

Ik dacht daar iets te vinden van .menu waar ik de marge of padding kan aanpassen maar vind daar niets van menu terug.


Kan iemand mij helpen?
amateurke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2016, 07:43   #2
pjasmits
 
pjasmits's Avatar
 
Geregistreerd op: 18 juli 2009
Locatie: IJsselstein (ut)
Leeftijd: 47
Berichten: 253
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 44
Standaard Re: template protostar

Staat de website online, zodat we even kunnen meekijken? Kijk ook een naar firebug, erg handig om dit soort dingen te kunnen zoeken.

Patrick is Joomla-addict, Grafisch Vormgever en Drukwerkinkoper.
www.byantoinettecommunicatie.nl
pjasmits is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2016, 08:16   #3
amateurke
 
Geregistreerd op: 22 januari 2016
Berichten: 15
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: template protostar

de site staat niet online. Wat is firebug eigenlijk?
Ik heb er al meer van gehoord maar weet niet precies wat dit doet. Is dit gratis te downloaden?
amateurke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2016, 08:30   #4
pjasmits
 
pjasmits's Avatar
 
Geregistreerd op: 18 juli 2009
Locatie: IJsselstein (ut)
Leeftijd: 47
Berichten: 253
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 44
Standaard Re: template protostar

Firebug is een inspector, waarmee je de code van een website kunt bekijken.

Zie hier bv https://www.youtube.com/watch?v=tdIk2PztcL0

Tsja, als de site niet online staat is het moeilijk om te zeggen wat je waar moet aanpassen.

Patrick is Joomla-addict, Grafisch Vormgever en Drukwerkinkoper.
www.byantoinettecommunicatie.nl
pjasmits is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2016, 09:49   #5
BramWaas
 
Geregistreerd op: 24 juli 2011
Locatie: Amsterdam
Berichten: 33
Bedankjes gegeven: 4
Bedankjes ontvangen: 4
Standaard Re: template protostar

De layout van het menu komt grotendeels uit bootstrap 2. Daar gebruiken ze de termen nav en navbar voor menu en menubalk. De oorspronkelijke css komt na compilatie uit "../../../media/jui/less/navs.less" en "../../../media/jui/less/navbar.less" uiteindelijk staat het wel in template.css.
Met firebug, of met rechtermuismenu inspecteren in Firefox, of chrome, of ontwikkelingshulpmiddelen in IE 11 kan je op een element precies zien welke css van toepassing is. Het beste kan je die kopiëren in een user.css en er dan de gewenste wijzigingen in doen.
BramWaas is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken BramWaas voor dit nuttige bericht:
amateurke (11 december 2016)
Oud 11 december 2016, 12:30   #6
amateurke
 
Geregistreerd op: 22 januari 2016
Berichten: 15
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: template protostar

ik heb de site even online geplaatst : www.etienne-steukers.be
amateurke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2016, 13:22   #7
pjasmits
 
pjasmits's Avatar
 
Geregistreerd op: 18 juli 2009
Locatie: IJsselstein (ut)
Leeftijd: 47
Berichten: 253
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 44
Standaard Re: template protostar

Code:
.nav > li > a {

    margin-top: 5px;
   margin-bottom:5px;



}
Waarbij de margin-top en margin-bottom de extra ruimte creeeren waarmee je dus zelf even kunt spelen.

Succes,
Patrick

Patrick is Joomla-addict, Grafisch Vormgever en Drukwerkinkoper.
www.byantoinettecommunicatie.nl
pjasmits is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken pjasmits voor dit nuttige bericht:
amateurke (11 december 2016)
Oud 11 december 2016, 15:35   #8
amateurke
 
Geregistreerd op: 22 januari 2016
Berichten: 15
Bedankjes gegeven: 2
Bedankjes ontvangen: 1
Standaard Re: template protostar

super bedankt,

Ik had hier ook al getest maar als ik iets aanpast toont dit niet dadelijk in website. Moet eens zoeken hoe dit komt.
amateurke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 december 2016, 19:21   #9
fvdn
 
Geregistreerd op: 15 juli 2010
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Leeftijd: 58
Berichten: 382
Bedankjes gegeven: 9
Bedankjes ontvangen: 69
Standaard Re: template protostar

@amateurke,

Hetgeen Patrick aangeeft is goed, meer ruimte krijg je bv door 10px te kiezen bij margin-top, en het werkt (getest met firebug).

De css code moet je in het user.css bestand plaatsen. Als je nog geen user.css hebt moet je deze even aanmaken, zie hiervoor: http://bj.zemplate.com/protostar-res...ostar-template

Fred

Wil je Gratis een professionele website of Gratis hulp bij het maken van jouw website kijk dan snel op www.iFred.nl
fvdn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 december 2016, 07:45   #10
pjasmits
 
pjasmits's Avatar
 
Geregistreerd op: 18 juli 2009
Locatie: IJsselstein (ut)
Leeftijd: 47
Berichten: 253
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 44
Standaard Re: template protostar

Citaat:
Origineel geplaatst door amateurke Bekijk Bericht
super bedankt,

Ik had hier ook al getest maar als ik iets aanpast toont dit niet dadelijk in website. Moet eens zoeken hoe dit komt.
Dit heeft waarschijnlijk te maken met de browser cache. De F5-knop doet hierbij wonderen. De pagina wordt dan in zijn geheel opnieuw geladen en niet opgeroepen vanuit de cache, zodat veranderingen niet zichtbaar worden.

Groet,
Patrick

Patrick is Joomla-addict, Grafisch Vormgever en Drukwerkinkoper.
www.byantoinettecommunicatie.nl
pjasmits is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 10:45.