Ga Terug  
     


Notities

Templates (3.0-3.x) Het forum voor Joomla! Templates

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 20 december 2016, 14:18   #1
martin1984
 
Geregistreerd op: 18 december 2016
Leeftijd: 33
Berichten: 12
Bedankjes gegeven: 3
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Positie logo en hoofdmenu

Hallo allemaal,

Gisteren al enorm goed en snel geholpen op dit forum. Zit nu met het volgende;

Op mijn site staan het logo en het hoofdmenu bovenaan, in het header gedeelte zeg maar. Nu probeer ik met firefox en de web-developer erachter te komen waar ik deze afmetingen aan moet passen, alleen je snapt het al, ik kom er niet achter waar?

Zou iemand mij op weg kunnen helpen?

De bedoeling is dat het logo wat verder naar boven gaat, en dan kan de ruimte eronder wat kleiner worden.

Als dat gelukt is wil ik het hoofdmenu graag iets laten zakken zodat deze ongeveer in lijn ligt met het logo.

Website staat in mijn profielinformatie.


vriendelijke groet,
Martin
martin1984 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 20:02   #2
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

Hallo,

ga naar templates --> rsbrixton --> css --> template.css
Zoek regel 822 op en daar zie je onderstaande code.
Code:
.navbar .navbar-inner {    
    display: table;
    padding: 3rem;
}
3rem moet 2.5rem worden!

Kijk of je template makers een custom.css in je template hebben waar in je de aanpaste code kan plaatsen en natuurlijk opslaan.

Wanneer je de code aanpast in je template.css en je hebt in de toekomst een update van je template dan kunnen deze aanpassingen verloren gaan!

Succes ermee.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 20:32   #3
martin1984
 
Geregistreerd op: 18 december 2016
Leeftijd: 33
Berichten: 12
Bedankjes gegeven: 3
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

aha ik zat al aardig in de goede richting dus .

alleen nu ik dit gedaan heb is de weergave op smartphone niet meer mooi, logo staat net iets te ver naar links en de menu knop is half uit beeld verdwenen

moet dit voor mobiel nog weer ergens anders ingesteld worden?
martin1984 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 21:01   #4
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

Hallo,

zet hem eerst maar weer terug op 3em

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 21:25   #5
martin1984
 
Geregistreerd op: 18 december 2016
Leeftijd: 33
Berichten: 12
Bedankjes gegeven: 3
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

Dit werd veroorzaakt door iets wat ik vanmiddag heb geprobbeerd.

Regel 789, margin van 0 naar -40. Dit om de header als het ware wat hoger te krijgen, maar als ik het nu goed begrijp dan verschuif je dit stuk gewoon omhoog waardoor het op een ander apparaat niet goed zichtbaar wordt?

En regel 801 font size van 3em naar 6em gezet.

Heb alles nu weer hersteld

Maargoed, nu wil ik nog steeds graag het zwarte header gedeelte smaller maken en de menu`s iets omlaag.
martin1984 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 21:43   #6
pjasmits
 
pjasmits's Avatar
 
Geregistreerd op: 18 juli 2009
Locatie: IJsselstein (ut)
Leeftijd: 47
Berichten: 253
Bedankjes gegeven: 25
Bedankjes ontvangen: 44
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

Met media queries kun je per device css instellen.

Patrick is Joomla-addict, Grafisch Vormgever en Drukwerkinkoper.
www.byantoinettecommunicatie.nl
pjasmits is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 december 2016, 22:16   #7
Rondeb
 
Rondeb's Avatar
 
Geregistreerd op: 5 januari 2013
Locatie: Meschede (DE)
Leeftijd: 40
Berichten: 2.368
Bedankjes gegeven: 77
Bedankjes ontvangen: 376
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

Hallo,

Ga naar regel 822 in je template.css zie je onderstaande code.
Code:
.navbar .navbar-inner {
    display: table;
    padding-top: 2.5em;
}
Pas bovenstaande code aan naar onderste.
Code:
.navbar .navbar-inner {
    display: table;
    padding-top: 1px;
    padding-bottom: 20px;
}
Voeg onderstaande code toe aan je template.css maar nog liever aan je custom.css!!!
Code:
.rstpl-main-menu-position .nav-collapse.collapse {
    padding-top: 1em;
    text-align: right;
}
Ik vermoed dat je veel dingen zoals laatste code rstpl-main-menu-position .nav-collapse.collapse kan regelen in je template.

Succes ermee.

Groeten Ron
Rondeb is offline   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Rondeb voor dit nuttige bericht:
martin1984 (28 december 2016)
Oud 21 december 2016, 07:30   #8
ArjanR
 
ArjanR's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 februari 2012
Leeftijd: 55
Berichten: 1.722
Bedankjes gegeven: 20
Bedankjes ontvangen: 256
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

Citaat:
Origineel geplaatst door pjasmits Bekijk Bericht
Met media queries kun je per device css instellen.
Over het algemeen heeft Ron gelijk maar nu wil ik jullie graag ook op bovenstaande reactie wijzen en op regel 3001 van de template.css waar het volgende staat:
Code:
@media (max-width: 480px)
.navbar .brand img {
    width: 70%;
}
En zo vind je nog wel meer wat het uiterlijk regelt voor op kleinere beeldschermen.


Nu weet ik dat iedereen het heeft over Firebug van Firefox maar probeer eens de inspecteur uit van Chrome die er ook standaard in zit net als bij IE. Maar deze laat ook de declaraties zien die bedoeld zijn voor andere browsers dan Chrome.
Voor de rest werkt het, bijna, precies hetzelfde.

http://www.dekjam.nl
KvK: 57623503
ArjanR is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 december 2016, 14:08   #9
martin1984
 
Geregistreerd op: 18 december 2016
Leeftijd: 33
Berichten: 12
Bedankjes gegeven: 3
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Positie logo en hoofdmenu

er zit heel wat verstopt in template.css ben ik al achter
wel leuk want ik leer er zo een boel van, heb de wijzigingen van ron inmiddels doorgevoerd en het is mij naar het zin zo! bedankt allemaal voor het meedenken
martin1984 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 11:00.