Ga Terug  
     


Notities

Installatie, Upgrade en Backup (2.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 2.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 7 februari 2012, 11:02   #1
tigi
 
tigi's Avatar
 
Geregistreerd op: 26 september 2008
Locatie: Joure
Berichten: 1.424
Bedankjes gegeven: 186
Bedankjes ontvangen: 334
Standaard Error 500 bij inloggen gemigreerde gebruikers

Na import van gebruikers via spugrade in Joomla 2.5.1 kregen de gebruikers een error 500 op het scherm als ze probeerden in te loggen.

Soms is IE fijner dan FF en Google je beste vriend, http://forum.joomla.org/viewtopic.php?p=2718114 :

Foutmelding:
Code:
500 - DateTimeZone::__construct() [datetimezone.--construct]
Deze fout schijnt ook bij eerdere versies van Joomla of andere importtools wel eens op te duiken.

De timezone wordt met andere parameters opgeslagen in de users tabel.
De oplossing zoals in het joomla.org topic gebruikt, een update query in mysql, leek mij riskant omdat ik geen idee had hoe de parameters precies voor de verschillende typen gebruikers waren ingesteld. Het waren ook ca. 100 gebruikers dus even checken is ook zo'n gedoe.
De update lijkt me wel prima voor als je een paar gebruikers hebt.

Wat ik heb gedaan:
  1. phpmyadmin export users tabel naar file.sql
  2. met notepad ++ via replace all "timezone":"1" vervangen door "timezone":"Europe\/Amsterdam"
  3. via phpmyadmin users tabel verwijderd
  4. via phpmyadmin import de gewijzigde userstabel geimporteerd.
Daarna werkte het.


Wil je zien welke users een timezonedefinitie hebben dan kun je in phpmyadmin gebruik maken van de volgende query:
Code:
SELECT * FROM `{vul prefix in}_users` WHERE `params` LIKE('%timezone%');
Het is van te voren handig om te kijken of de timezone inderdaad overal 1 is door een count te doen. Dit kun je zowel via sql als via find-count in notepad++. Gewoon tellen hoeveel users timezone hebben hoeveel users timezone=1 hebben.

Laatst aangepast door tigi : 7 februari 2012 om 11:04.

Marie-Anne Melis
Websites | Webapplicaties | Templates
http://www.emma-design.nl
KVK: 27280377
tigi is offline   Met citaat antwoorden
De volgende 2 leden bedanken tigi voor dit nuttige bericht:
allrude ( 7 februari 2012), Grubosoft ( 7 februari 2012)
Oud 27 februari 2012, 16:36   #2
hans2103
Gebruikersgroep 's-Hertogenbosch
 
hans2103's Avatar
 
Geregistreerd op: 22 januari 2009
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 517
Bedankjes gegeven: 4
Bedankjes ontvangen: 121
Standaard Re: Error 500 bij inloggen gemigreerde gebruikers

1. zoek "timezone":"1" vervangen door "timezone":"Europe\/Amsterdam"
2. in SQL gebruik je daarvoor REPLACE in combinatie met UPDATE
de syntax voor REPLACE is REPLACE(text_string, from_string, to_string)
3. UPDATE table_name SET field_name = REPLACE(field_name,'zoek','vervang');

in jouw voorbeeld
UPDATE `{prefix}users` SET params=REPLACE(params,'"timezone":"1"','"timezone" :"Europe/Amsterdam"');

Open Source Consultant voor Byte
Afwisselend de eerste ma en di van de maand #jug073
hans2103 is offline Stuur een bericht via ICQ naar hans2103 Stuur een bericht via MSN naar hans2103 Stuur een bericht via Yahoo naar hans2103 Stuur een bericht via Skype™ naar hans2103   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken hans2103 voor dit nuttige bericht:
tigi (27 februari 2012)
Oud 28 januari 2013, 09:37   #3
appletree
 
Geregistreerd op: 22 juni 2009
Locatie: Dordrecht
Berichten: 80
Bedankjes gegeven: 12
Bedankjes ontvangen: 3
Standaard Re: Error 500 bij inloggen gemigreerde gebruikers

Ik heb last van hetzelfde verschijnsel in een site met ca 200 users.
Ik heb de oplossing van Hans geprobeerd maar er werden geen velden in de database gewijzigd. Nu heb ik in de velden 'params' ook andere data staan (language), verschillend per user. Wellicht is dit de oorzaak. Zie de afbeelding voor een deel van de users.

1. Mijn vraag:
Hoe los ik dit op?


2. Opmerking:
ik heb handmatig voor mijn eigen user account de juiste timezone ingesteld. Ik zie dan in de database: "timezone":"Europe\/Amsterdam"
Let op: tussen Europe en Amsterdam staat geen hoofdletter V
maar een \ en een /
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg database-users.jpg‎ (22,8 KB, 4x gelezen)
appletree is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 15:27.