Ga Terug  
     


Installatie, Upgrade en Backup (1.5) Plaats hier je vragen over de installatie, upgrade en/of backup van Joomla! 1.5 Ook vragen over het verhuizen van je Joomla! site kun je hier plaatsen

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 9 augustus 2012, 20:20   #1
Elmer525
 
Geregistreerd op: 9 augustus 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Hallo,

Ik zit met een ernstig probleem. Ik ben zo handig geweest om mijn database prefix te veranderen van _jos in _eazs. Ik herken het dan makkelijker dacht ik. Fout dus, want nu kom m'n joomla site niet meer in....

Een screenshot van de melding heb ik bijgevoegd.

Iemand enig idee hoe ik dit kan fixen?

Gr. Elmer
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg eazs-database error.jpg‎ (46,8 KB, 13x gelezen)
Elmer525 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 augustus 2012, 20:25   #2
hvdmeer
Moderatorteam
Gebruikersgroep Arnhem & Nijmegen
 
Geregistreerd op: 21 februari 2009
Locatie: Arnhem
Berichten: 1.818
Bedankjes gegeven: 46
Bedankjes ontvangen: 208
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

De prefix weer terugzetten of je instellingen in configuration.php aanpassen naar de nieuwe prefix.

Altijd aan het hardlopen...
hvdmeer is online nu   Met citaat antwoorden
Oud 9 augustus 2012, 21:48   #3
Elmer525
 
Geregistreerd op: 9 augustus 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Ik probeer de foute prefix buiten joomla om te vinden, zodat ik 'm terug kan zetten.
Ik vind 'm niet of zoek niet op de goede plek.

ik kan ook configuration.php niet vinden. (ik heb wel toegang tot phpadmin in het nederlands
Elmer525 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 augustus 2012, 22:20   #4
hvdmeer
Moderatorteam
Gebruikersgroep Arnhem & Nijmegen
 
Geregistreerd op: 21 februari 2009
Locatie: Arnhem
Berichten: 1.818
Bedankjes gegeven: 46
Bedankjes ontvangen: 208
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Ik had die afbeelding eerder niet gezien. Waar heb je precies de wijziging gemaakt? Want zo te zien is de database niet aangepast omdat Joomla de nieuwe prefix daar niet ziet staan.Kan je op de plek waar je de prefix hebt aangepast dit niet gewoon weer terugzetten naar de originele staat?

phpmyadmin is een webomgeving waarmee je databases kan benaderen, daar kan je dus geen bestanden in vinden. Daar gebruik je een FTP-programma als Filezilla voor.

Altijd aan het hardlopen...
hvdmeer is online nu   Met citaat antwoorden
Oud 10 augustus 2012, 08:24   #5
wouterz
 
wouterz's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 september 2011
Leeftijd: 33
Berichten: 59
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 8
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Volgens mij is het antwoord hier al gegeven maar even om het helemaal duidelijk te maken. Wat jij hebt gedaan is in de Joomla Administrator omgeving in de instellingen Joomla vertelt dat je database een nieuwe prefix heeft. Echter je hebt de database niet via een programma als phpmyadmin ook daadwerkelijk een nieuwe prefix gegeven. Oplossing is dus om of wel de prefix te geven aan de database, makkelijker is het om handmatig het joomla configuratie bestand aan te passen op de server. Hieronder kort de instructies

- Maak verbinding via ftp met je server (donwload bijvoorbeeld filezilla als je nog geen ftp programma hebt).
- Zoek de public_html map (soms kom je daar direct binnen, soms moet je nog een paar keer klikken via bij voorbeeld een domains map. Let op public html kan ook anders heten, bijvoorbeeld public of www.
- Ga naar de installatie map van Joomla, meestal public_html map.
- In deze map staat een configuration.php waar al je instellingen in staan.
- Download dit bestand naar je eigen computer en open het in een editor (bijvoorbeeld notepad).
- Zoek naar de regel var $dbprefix = 'eazs_';
- Verander dit in var $dbprefix = 'jos_'
- Upload het bestand weer naar je server zodanig dat het de vorige versie overschrijft.

Dat zou er voor moeten zorgen dat alles weer bij het oude is, succes.
wouterz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 augustus 2012, 22:54   #6
Elmer525
 
Geregistreerd op: 9 augustus 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Hi Wouter,

Jij snapt 'm helemaal! En uitleg waar ik iets mee kan. Ik heb Filezilla en het afgelopen uur lopen zoeken naar config.php. Degene die ik gevonden heb was goed. Wat het voor mij ingewikkelder maakt is dat de database waar ik geen tpegang tot heb onder een subdomein hangt. Als ik de mappen onder het subdomein check, kan ik de juiste config niet vinden.
De set-up volgens een SQL database, m'n werkmappen staan webspace/httpdocs. Moet ik daar zoeken of op een ander niveau?
Elmer525 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 augustus 2012, 02:07   #7
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.433
Bedankjes gegeven: 79
Bedankjes ontvangen: 383
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Helaas, jij snapt het nog niet!

Je moet zoeken naar configuration.php (zoals je zelf al zegt in je eerste post), dus niet config.php! En ook heeft dat niets te maken met de locatie van de database. De configuration.php is zoals gezegd te vinden in je webspace, NIET in je database ( of daarbij ).

De configuration.php zou moeten staan in webspace/httpdocs of een map daaronder als je joomla in een andere map hebt geinstalleerd. Daar waar je ook mappen als administrator, cache, components enzovoorts ziet staan.

Als je het daar niet kunt vinden, dan heb je waarschijnlijk joomla via een tooltje van je provider geinstalleerd. In dat geval zou ik hen vragen een vorige versie daarvan terug te zetten. Of misschien dat ze bereid zijn de aanpassing voor je te doen ( easz_ veranderen in jos_ ). Die ene regel in configuration.php waar wouterz het over had: var $dbprefix = 'jos_';
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 augustus 2012, 15:49   #8
Elmer525
 
Geregistreerd op: 9 augustus 2012
Berichten: 4
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Geen toegang meer tot site - database prefix per ongeluk gewijzigd

Probleem is opgelost. Een goede vriendin van me kon helpen, die kon bij de Joomla installation files en heeft het gefixt. Thanks voor alle tips!
Elmer525 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 17:10.