Ga Terug  
     


Algemeen (1.0) Plaats hier alle vragen met betrekking tot Joomla! 1.0.

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 22 augustus 2012, 15:51   #1
bartjan
 
Geregistreerd op: 22 augustus 2012
Leeftijd: 44
Berichten: 7
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Question met geen mogelijkheid meer in Admin

Ben al de hele middag bezig en hoop op hulp. Ik kan nl niet meer inloggen als admin. Alles al geprobeerd, aanmaken nieuwe user, wijzigen via db, etc. Het lukt allemaal niet. Makkelijkst zou zijn, de optie "opvragen wachtwoord" o.i.d. maar dat staat uit blijkbaar.

Vragen die ik al op deze site zag staan:

welke joomla versie wordt er gebruikt? > Volgens mij staat er 1.8 maar dat is heel klein en zie hier geen topics voor deze versie. Kan het wel kloppen?

- heeft de host iets veranderd? php Mysql? > Ik heb zelf onlangs niets aangepast.

- heb jezelf iets veranderd vanaf het moment dat je nog wel kon inloggen? > Volgens mij het wachtwoord ooit, maar deze klopt nu dus niet meer.

Ik denk dan aan de Joomla authenticatie. controleer dat even in de database met phpmyadmin. > Heb al van alles gecontroleerd.

- lukt frontend inloggen wel als admin of gebruiker? > Wat is frontend inloggen? Er is maar één gebruiker, de Admin.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

vr.grt.
bartjan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 augustus 2012, 17:40   #2
sovainfo
 
Geregistreerd op: 23 januari 2009
Locatie: Beekbergen
Berichten: 2.350
Bedankjes gegeven: 73
Bedankjes ontvangen: 361
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

- Geloof niet dat er een 1.8 is geweest, 1.0,1.5,1.6,1.7,2.5 zijn de mogelijkheden. En in geval van problemen is het raadzaam om ook het derde cijfer te vermelden.

- Dat je zelf niets hebt aangepast is natuurlijk goed om te weten, maar dat geef je bij het volgende puntje al aan. De vraag is hier of je host iets heeft aangepast. Hebben zij bijvoorbeeld php van een nieuwe versie voorzien. En dat moet je dus aan je provider vragen.
Of betreft het een locale installatie?

- De website zelf wordt bedoeld met frontend. de website/administrator wordt bedoeld met backend. Heb je op je website de mogelijkheid in te loggen? Probeer daar dan in te loggen. Eventueel mod_login op position-7 via phpmyadmin publiceren.
sovainfo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2012, 15:02   #3
bartjan
 
Geregistreerd op: 22 augustus 2012
Leeftijd: 44
Berichten: 7
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

BEdankt voor je reactie. Ik heb even een schermprint bijgevoegd. Ik zal deze versie ook al nergens..... maar het is ook bijna niet te lezen. Waar kan ik evt ook het versienr terugvinden?

HEt betreft denk ik een lokale installatie. Tenminste, ik heb de site laten bouwen destijds. Maar met de bouwer geen contact meer .

Eventueel mod_login op position-7 via phpmyadmin publiceren. Betekent dat dat er dan wel een wachtwoord opvragen via mail optie zichtbaar is? Zie ook schermprint waarin zichtbaar is dat deze optie nu niet bestaat.

Ik hoor graag je reactie weer. Dank wederom.
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg Untitled-1.jpg‎ (15,3 KB, 16x gelezen)
bartjan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2012, 15:04   #4
bartjan
 
Geregistreerd op: 22 augustus 2012
Leeftijd: 44
Berichten: 7
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

nog een detail foto met versienr. Het lijkt toch echt op 1.8. toch?
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg Untitled-2.jpg‎ (3,3 KB, 18x gelezen)
bartjan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2012, 15:17   #5
Sander
Teamleider Subsites & Structuur
Gebruikersgroep Amsterdam
 
Sander's Avatar
 
Geregistreerd op: 2 september 2008
Locatie: Weesp
Leeftijd: 28
Berichten: 2.997
Bedankjes gegeven: 688
Bedankjes ontvangen: 927
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

Je gebruikt een versie van Joomla 1.0 (al een behoorlijk oude versie dus). Lukt het om je wachtwoord opnieuw instellen via deze url achter je domeinnaam te plakken:
index.php?option=com_user&view=reset

dus bijv
http://www.domein.nl/index.php?optio...ser&view=reset

Succes!

Joomla specialist @ Perfect Web Team - perfectwebteam.nl
ACL Manager voor Joomla maakt ACL in Joomla begrijpelijk! www.aclmanager.net
Sander is offline Stuur een bericht via MSN naar Sander Stuur een bericht via Skype™ naar Sander   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2012, 13:32   #6
bartjan
 
Geregistreerd op: 22 augustus 2012
Leeftijd: 44
Berichten: 7
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

BEdankt voor je update,

Dat had ik ook al geprobeerd maar kom dan in een scherm (in de homepage van de site) met daarin de tekst "welkom op de ledenleijst van deze website"
bartjan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 augustus 2012, 16:06   #7
r2gnl
Moderatorteam
Gebruikersgroep Maastricht
 
r2gnl's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 september 2008
Locatie: Maastricht, Boschpoort
Leeftijd: 47
Berichten: 871
Bedankjes gegeven: 76
Bedankjes ontvangen: 148
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

Heb je wel toegang tot phpmyadmin voor je database?
Dan zou je het wachtwoord van je admin direct in de database ook kunnen wijzigen.

Remco Gerbrands (r2gnl)

ARTOGE | www.artoge.nl | kvk 1408396 |
r2gnl is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2012, 11:32   #8
bartjan
 
Geregistreerd op: 22 augustus 2012
Leeftijd: 44
Berichten: 7
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

HAd ik ook al geprobeerd. Door middel van die code. Werkt allemaal niet. Zie ook mijn eerste post in dit topic. Ben onderhand radeloos.
Ik heb ook al geprobeerd een andere user aan te maken met dezelfde rechten. Maar daar krijg ik foutmeldingen op de code. Het geeft dan aan de betreffende tabel niet bestaat. Ook van alles geprobeerd maar lukt dus niet.
In feite zou dat met die tijdelijke code toch moeten werken? (password : Secret)
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

---------- Bericht toegevoegd op 29 augustus 2012 om 12:32 ---------- Vorige bericht was op 29 augustus 2012 om 12:22 ----------

En nog een andere vraag: is het heel veel werk om te upgraden naar een nieuwere versie? Is dat zelf uit te voeren, zonder de beschikking over al te veel kennis van Joomla (wat miss. al wel duidelijk is :-) )

Laatst aangepast door bartjan : 29 augustus 2012 om 11:24.
bartjan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2012, 11:40   #9
r2gnl
Moderatorteam
Gebruikersgroep Maastricht
 
r2gnl's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 september 2008
Locatie: Maastricht, Boschpoort
Leeftijd: 47
Berichten: 871
Bedankjes gegeven: 76
Bedankjes ontvangen: 148
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

Door middel van welke code Bartjan?
In de database staat namelijk alleen een versleuteld wachtwoord. Of verwijs je naar de reactie van Sander?
In je eerste reactie staat enkel dat je de database hebt gecontroleerd, ik lees nergens dat je in de database het wachtwoord van de admin hebt aangepast.

Helpen kan alleen als duidelijk is wat je al precies hebt gedaan.

---------- Bericht toegevoegd op 29 augustus 2012 om 12:40 ---------- Vorige bericht was op 29 augustus 2012 om 12:37 ----------

Citaat:
Origineel geplaatst door bartjan Bekijk Bericht
En nog een andere vraag: is het heel veel werk om te upgraden naar een nieuwere versie? Is dat zelf uit te voeren, zonder de beschikking over al te veel kennis van Joomla (wat miss. al wel duidelijk is :-) )

Zonder enige kennis is dat niet gemakkelijk.
Je zult dan moeten moeten migreren naar versie 1.5.26 en daarna naar versie 2.5.6
Ik denk dat je sneller klaar bent om de laatste versie 2.5.6 te installeren en handmatig teksten en foto's opnieuw in de site te zetten.

Remco Gerbrands (r2gnl)

ARTOGE | www.artoge.nl | kvk 1408396 |
r2gnl is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 augustus 2012, 12:07   #10
bartjan
 
Geregistreerd op: 22 augustus 2012
Leeftijd: 44
Berichten: 7
Bedankjes gegeven: 0
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: met geen mogelijkheid meer in Admin

Door middel van welke code Bartjan? > o.a. secret = 5ebe2294ecd0e0f08eab7690d2a6ee69. Maar ik heb ook zelf een wachtwoord geprobeerd te maken via een MD5 tool. De reactie van Sander is anders. Dat had ik ook geprobeerd, ook zonder resultaat. Ik lees nu dat er meestal een code wordt gebruikt om het pw te wijzigen in admin. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar lijkt me lood om oud ijzer.

Ik had er kort bijgezet, wijzigen via db. DAt bedoelde ik met wijzigen van ww in database ;-)

Ja, dat vreesde ik al. Maar foto's opnieuw plaatsen en teksten lijkt me indd het meest efficient. Maar dat wordt stap 2. Eerst maar eens zien hoe ik er ooit weer in kom. Is het veilig als ik hier de naam vd site neerzet?

---------- Bericht toegevoegd op 29 augustus 2012 om 13:07 ---------- Vorige bericht was op 29 augustus 2012 om 12:52 ----------

Zojuist nog even bezig geweest..... het is opgelost !! Vreemde is dat ik in db twee database voorvoegsels zag. Eentje daarvan is Jos_ en daarvan had ik bij password de wijzigingen doorgevoerd. Dat werkte niet. De ander is van mijn eigen site en dus een voorvoegsel daarvan. Dat heb ik zojuist aangepast. En nu werkt het weer. Gelukkig !
Waarom zijn er twee db voorvoegsels?

En natuurlijk bedankt voor de hulp en de tijd die er in is gestoken. Blij dat het zo kan en dat we elkaar kunnen helpen. Hulde !
bartjan is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
admin, inloggen, password, vergeten, wachtwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 11:27.