Ga Terug  
     


Templates (1.5) Het forum voor Joomla! Templates

Antwoord
 
Onderwerpopties Weergavemodus
Oud 22 juli 2010, 09:43   #1
BigBernie
 
BigBernie's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 juli 2010
Locatie: Brugge
Leeftijd: 31
Berichten: 16
Bedankjes gegeven: 5
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Een template gebruiken

Ik heb voor het eerst een template gedownload en geďnstalleerd. Nu is mijn vraag hoe ik bepaalde velden kan invullen.
Dit is de link van mijn template :
http://joomla15.siteground.com/?template=123wd-j15-4

Hoe krijg ik een artikel in het veld 'Newsflash'
En waar kan ik die knoppen toevoegen die bovenaan in het blauw staan ?
En moest je nog zin hebben die poll misschien ook nog?

(Ik heb een boek gekocht over joomla, die is uit, maar blijkbaar was dat maar een simpel basiskennis boek)

Het enige wat mij lukt is de foto's wijzigen en uploaden en een menu maken in Main Menu.

Iemand die mij dit kan uitleggen ?
Alvast bedankt
BigBernie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 10:36   #2
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 51
Berichten: 4.492
Bedankjes gegeven: 462
Bedankjes ontvangen: 1.517
Standaard Re: Een template gebruiken

Hallo Bernie,

Heb je de documetatiesectie van JoomlaCommunity al ontdekt?
Hierin staan veel artikelen die je telkens verder kunnen helpen.

Zo vind je er bijvoorbeeld een uitleg over modules:
http://help.joomlacommunity.eu/jooml...a-modules.html
Lees met name het deel over hoe je modules op een bepaalde positie zet, dit kan per template namelijk verschillen.

Je vind in dit deel ook meer over de verschillende core modules en hoe je een poll aanmaakt:
http://help.joomlacommunity.eu/jooml...ensies-15.html

Wanneer je je site met voorbeelddata hebt geďnstalleerd kun je van deze voorbeelddata ook al heel veel leren.

Succes

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
De volgende leden bedanken Marijke voor dit nuttige bericht:
BigBernie (22 juli 2010)
Oud 22 juli 2010, 11:46   #3
BigBernie
 
BigBernie's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 juli 2010
Locatie: Brugge
Leeftijd: 31
Berichten: 16
Bedankjes gegeven: 5
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Een template gebruiken

Bedankt voor het snelle antwoord.
De poll is ondertussen al gelukt !
Heb de hele dag om Joomla verder uit te proberen, dus hopelijk ben ik tegen de avond al heel wat wijzer geworden.
... en anders hoor je me wel nog

---------- Bericht toegevoegd op 22 juli 2010 om 12:32 ---------- Vorige bericht was op 22 juli 2010 om 11:41 ----------

Heb eens alle secties, categorieën, menu's verwijderd. om eens opnieuw te beginnen.
Ik had de voorbeelden uit het boek gebruikt en nu wil ik beginnen aan mijn website.

Probleem is, na alles opnieuw in te vullen krijg ik een foutmelding als ik de pagina wil lading.
404 - Component niet gevonden
Mogelijk kunt u deze pagina niet bezoeken omdat:
  1. een verouderde bladwijzer/favoriet
  2. een zoekmachine heeft een verouderde lijst van de website
  3. een fout getypt adres
  4. u heeft geen toegang tot deze pagina
  5. De opgevraagde bron is niet gevonden
  6. Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van uw verzoek.
Probeer één van de volgende pagina's

Als de problemen blijven bestaan, neem dan a.u.b. contact op met de systeembeheerder van deze website.


Wat heb ik vergeten ?
En kan ik later gemakkelijk mijn site verplaatsen naar een ander domein ?





---------- Bericht toegevoegd op 22 juli 2010 om 12:46 ---------- Vorige bericht was op 22 juli 2010 om 12:32 ----------

OK, heb dat probleem al opgelost. Er stond geen sterretje bij mijn menu-item
Volgend probleem :
Ik heb dus links 1 menu (The Trickshot)
Daaronder wil de verschillende categorieën tonen (geen artikels) onder de sectie Trickshot
Kan dat ? dus eigenlijk een soort submenu ?
mijn site is http://www.dreamwebs.be
BigBernie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 11:56   #4
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 51
Berichten: 4.492
Bedankjes gegeven: 462
Bedankjes ontvangen: 1.517
Standaard Re: Een template gebruiken

Ook daarover is genoeg te vinden in de documenatie

Je kunt verschillende soorten menu-items aanmaken:
http://help.joomlacommunity.eu/jooml...artikelen.html

Of een submenu-item:
http://help.joomlacommunity.eu/jooml...n-submenu.html

Nog meer over menu's:
http://help.joomlacommunity.eu/joomla-15/76.html

De helpscreens over menu's:
http://help.joomlacommunity.eu/joomla-15/184.html

Tip: stel bij de algemene instellingen de Helpserver in op NL Nederlands, je kunt dan in ieder venster op je backend op de helpknop klikken om de juiste info in het Nederlands te zien voor de plek waar je bent op je backend.

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 12:20   #5
BigBernie
 
BigBernie's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 juli 2010
Locatie: Brugge
Leeftijd: 31
Berichten: 16
Bedankjes gegeven: 5
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Een template gebruiken

Ok, bedankt.
Ben wat te snel bij het stellen van vragen blijkbaar. Alles staat er inderdaad mooi uitgelegd.
Juist nog dit. Ik ben de website aan het maken op mijn domein, maar als die af is zou ik die willen verplaatsen naar het domein van de sportclub. Is dit makkelijk? of maak ik hem beter direct op dat domein ?
BigBernie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 12:31   #6
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 51
Berichten: 4.492
Bedankjes gegeven: 462
Bedankjes ontvangen: 1.517
Standaard Re: Een template gebruiken

Dit kan prima, en ook daarover is een artikel:
http://help.joomlacommunity.eu/algem...stallatie.html

Dit betreft een handmatige verhuizing, je kunt ook de component Akeeba Backup installeren en daarmee een backup maken van je website om deze vervolgens weer op het domein van de sportclub te installeren met alle content die jij er inmiddels in hebt gezet.
http://extensions.joomla.org/extensi...ty/backup/1606

Documentatie daarover vind je (in het Engels) op de website van Akeeba.

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 14:31   #7
BigBernie
 
BigBernie's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 juli 2010
Locatie: Brugge
Leeftijd: 31
Berichten: 16
Bedankjes gegeven: 5
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Een template gebruiken

De meeste componenten kan ik vlot invoegen in mijn website. Er is enkel 1 uit de template die ik niet weet hoe het noemt of welke extensie ik ervoor moet downloaden. Nl de bovenste knoppen(blauw) uit deze template
http://joomla15.siteground.com/?template=123wd-j15-4

Voor de rest heb ik alles gevonden.

greetz Bernie
BigBernie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 16:16   #8
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 51
Berichten: 4.492
Bedankjes gegeven: 462
Bedankjes ontvangen: 1.517
Standaard Re: Een template gebruiken

Waarop staat de menu stijl van die module?
Waarschijnlijk op lijst?

Zet het eens op Legacy - Horizontaal of Legacy - Platte lijst
Eventueel moet je bij de geavanceerde parameters nog een Menu class achtervoegsel invullen, -nav

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 17:04   #9
BigBernie
 
BigBernie's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 juli 2010
Locatie: Brugge
Leeftijd: 31
Berichten: 16
Bedankjes gegeven: 5
Bedankjes ontvangen: 0
Standaard Re: Een template gebruiken

Lukt niet direct.
* Moet je hiervoor ook een Menu-module gebruiken ?
Ik zie enkel de 4 menu-items naast elkaar, maar geen kader er rond en geen
knoppen ook.

* hoe kom je aan die _nav? is dat standaard ?

---------- Bericht toegevoegd op 22 juli 2010 om 18:04 ---------- Vorige bericht was op 22 juli 2010 om 17:37 ----------

Is het mogelijk dat niet alle images in die map staan ?
BigBernie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 juli 2010, 17:57   #10
Marijke
Teamleider Taalteam
Gebruikersgroep Enschede
 
Marijke's Avatar
 
Geregistreerd op: 4 maart 2008
Locatie: Enschede
Leeftijd: 51
Berichten: 4.492
Bedankjes gegeven: 462
Bedankjes ontvangen: 1.517
Standaard Re: Een template gebruiken

Bernie je moet niet bij de menu's kijken maar bij Extensies-> Modules.
Een menu is namelijk tevens een module.

Zoek nu de menumodule op die jij op die bovenste positie hebt staan en kijk daar bij de parameters. Stel ze daar zo in als ik hierboven aangaf.

Laatst aangepast door Marijke : 22 juli 2010 om 18:01.

Wijsheid is weten wanneer je dom mag zijn.
Teamleider Taalteam JoomlaCommunity | Joomla Bug Squad Member | Joomla Translation Teams Member
Joomla Translation Coordination Team Member | JSST | OSM Board Member
Twitter | Flickr
Marijke is offline Stuur een bericht via Skype™ naar Marijke   Met citaat antwoorden
Antwoord

Trefwoorden
aanpassen, newsflash, template, website verplaatsen

Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 06:52.